Prima paginăPolitica

George Lazăr către Laurențiu Leoreanu: „Vremea voievozilor a trecut”

George Lazăr către Laurențiu Leoreanu: „Vremea voievozilor a trecut”

Dimensiune text

Sâmbătă, 3 iulie, în PNL Neamț au avut loc alegeri pentru conducerea organizației județene a partidului. La Neamț, pentru funcția de președinte au candidat doi romașcani: deputatul Laurențiu Leoreanu și prefectul George Lazăr. La eveniment au luat parte și Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, și Florin Cîțu, prim-ministrul României, la rândul lor contracandidați pentru funcția de președinte al PNL. Primul dintre aceștia este susținut de deputatul Leoreanu, iar cel de-al doilea de către prefectul Lazăr.

Laurențiu Leoreanu: „Cinste, onoare și demnitate

Revenind la alegerile liberale județene, oficiile au fost asigurate de către senatorul Eugen Țapu-Nazare, până acum președinte interimar și un apropiat al prefectului George Lazăr.

La momentul discursurilor, primul care a luat cuvântul a fost deputatul Laurențiu Leoreanu. Surprinzător, acesta s-a prezentat la microfon cu mai multe foi, pe care, cel mai probabil, a avut trasate câteva idei principale – cei care-l cunosc știind că acesta poate vorbi liber ore întregi. Discursul său a durat aproximativ 20 de minute și a început prin a le cere celor prezenți să țină un moment de reculegere, pentru că, în urmă cu o zi, unul dintre primarii liberali și-a pierdut cumnatul într-un accident. Laurențiu Leoreanu le-a spus celor prezenți că studiile sociologice îl promovează ca fiind cel mai bun om politic din județ, că în toate organizațiile a primit susținerea colegilor, a enumerat cursurile pe care le-a absolvit și funcțiile administrative și politice deținute de-a lungul vieții.

„Președintele care va fi ales astăzi nu va primi un sceptru al puterii, ci un cancioc și o mistrie și, până în 2024, va trebui să zidească și să construiască”, a punctat deputatul.

Spre final, a adus aminte și de Sfânta Scriptură și a încheiat cu o binecuvântare asupra tuturor. De-a lungul întregului discurs a repetat de mai multe ori faptul că votul trebuie să se dea unui om de cuvânt, care face dovada că are cinste, onoare și demnitate.

George Lazăr: „Eu sunt George”

După discursul deputatului Leoreanu, senatorul Țapu l-a invitat la microfon pe prefectul George Lazăr, pe care nu s-a sfiit să-l prezinte ca „viitorul președinte al PNL Neamț”. George Lazăr a renunțat la sacou în timpul discursului, rămânând în cămașă albă, față de contracandidatul său, care s-a prezentat îmbrăcat „la patru ace”.

Discursul lui George Lazăr a fost mult mai scurt, de circa cinci minute – și aproape în totalitate a fost plin de ironii și atacuri la adresa deputatului Laurențiu Leoreanu: „Eu nu vă citesc de pe foaie, pentru că vorbele vin din suflet, și nu scrise de cineva la calculator”, a spus prefectul Lazăr, după care l-a „taxat” pe deputatul Leoreanu care și-a expus anterior realizările: „Azi nu este vorba despre CV-ul meu, ci este vorba de PNL”.

Și atacul a continuat: „Nu ați câștigat, domnule deputat, nicio zonă, au câștigat primarii și consilierii locali”, moment în care mai mulți din sală au aplaudat, în timp ce președintele Ludovic Orban nu a schițat niciun gest. George Lazăr l-a „certat” pe Laurențiu Leoreanu și pentru momentul de început de discurs, când s-a ținut momentul de reculegere: „Nu discutăm de necazuri ca să facem emoție în sală pe necazul omului, așa ceva nu se face!”.

Au mai urmat două fraze, la fel de generoase și care l-au vizat pe contracandidat: „Vremea voievozilor a trecut acum câteva sute de ani, a venit vremea oamenilor normali, care vorbesc ca-ntre prieteni” și „…canciocul și mistria sunt simboluri ale lui Nicolae Ceaușescu, iar baza dumneavoastră vine din PSD, nu din PNL, domnule deputat”, la această afirmație primind și replica din partea deputatului Leoreanu, care i-a spus că simbolurile comunismului sunt secera și ciocanul. George Lazăr a încheiat cu: „Nu vreau să fiu șef, nu sunt stricat la cap… Eu sunt George, el e Florin (cu referire la Florin Cîțu) și împreună suntem prietenii dumneavoastră!”

Și a urmat votul. Prefectul George Lazăr a fost ales preşedinte al filialei PNL Neamţ cu 357 de voturi, în timp ce deputatul Laurenţiu Leoreanu a fost votat de 110 delegaţi.

Componența conducerii PNL Neamț pentru următorii patru ani

Noua echipă a PNL Neamț are următoarea componență: prim-vicepreședinți – Eugen Țapu-Nazare, Andrei Carabelea; vicepreședinți – Bogdan Buhușanu, Pavel Lică, Vasile Mărculeț, Valentin Stavarache, Adrian Ciobanu, Cezar Sava, Ștefan Lucaci, Bogdan Tifui; membri – Dumitru Acatrinei, Constantin Bîrsan, Dan Coroamă, Nicolae Catană, Dănuț Manole, Mihaela Isciuc, Mihăiță Istrate, Mihai Obreja, Gheorghiță Oniga, Valeriu Lazarov, Petronel Mancaș, Grigoraș Miluc, Mihai Stoica, Constantin Teodorescu, Daniel Vasiliu; trezorier – Bogdan Mihăilă; cenzor – Vlad Țapu-Nazare; Comisia de arbitraj – Mihai Vartic.

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Domnul Prefect poate ii spune tatalui sau unde se arunca gunoiul menajer

  • …….. este vremea mincinosilor si laudarosilor