Prima paginăPolitica

George Lazăr a fost învestit în funcția de prefect al județului Neamț

George Lazăr a fost învestit în funcția de prefect al județului Neamț

Dimensiune text

 

Miercuri după-amiază, 11 decembrie, la Palatul Administrativ din Piatra Neamț a avut loc ceremonialul de învestire în funcţia de prefect al judeţului Neamţ a romașcanului George Lazăr. La eveniment au fost prezenţi subprefectul județului Neamț, Nicolae Doru Ungureanu, șefi ai serviciilor publice deconcentrate din județ, precum și primarii municipiilor Piatra Neamț, Dragoș Chitic, și Roman, Lucian Micu.

„Nu îmi doresc decât să colaborăm bine, pentru că și în mandatul trecut când am fost prefect al județului Neamț consider că am colaborat bine cu șefii de instituții. Îmi doresc ca, așa cum spunea și premierul României, să facem lucruri în interesul cetățeanului, să avem o transparentizare a actului de funcționare a instituțiilor publice, să fim tot timpul în bune relații unii cu alții, să găsim echilibrul de a ne sfătui, de a conlucra, pentru a găsi rezolvare atunci când situația o impune. Urmează perioada de iarnă, în care îmi doresc să avem lucrurile puse la punct, să intervenim atunci când este cazul, să fim prompți și să avem o colaborare fructuoasă, în interesul cetățenilor județului Neamț”, a declarat George Lazăr, după rostirea jurământului de învestire în funcție.

Marți, 10 decembrie, în cadrul ședinței de Guvern, executivul a adoptat o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Neamț de către Daniela Soroceanu. În locul acesteia, Guvernul l-a numit, tot cu caracter temporar, pe avocatul romașcan George Lazăr. George Lazăr are 39 de ani, a fost consilier local PNL în Consiliul Local Roman, iar în perioada decembrie 2011 – iunie 2012 a fost cel mai tânăr viceprimar al municipiului Roman. Este căsătorit și are o fetiță. George Lazăr a mai fost prefect al județului Neamț, în perioada februarie 2013 – martie 2014, succedându-i la conducerea instituției lui Ilie Mitea și fiind urmat de Vlad Angheluță.

Daniela Soroceanu, în vârstă de 52 de ani, a fost numită la conducerea Prefecturii Neamț în martie 2018, urmându-i în funcție lui Vasile Panaite. Daniela Soroceanu se va întoarce la Consiliul Județean Neamț, unde va prelua funcția deținută anterior numirii ca prefect, cea de secretar al județului Neamț.

George Lazăr, prefectul județului Neamț (Foto: Gabi Apetrii)

George Lazăr, prefectul județului Neamț (Foto: Gabi Apetrii)

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0