Prima paginăActualitateRoman

Funcţionarii care nu ţin cont de etică vor fi sancţionaţi

Dimensiune text

Funcţionarii din Primăria Roman trebuie să respecte prevederile codului de etică.

Funcţionarii publici din Primăria Roman trebuie să respecte codul de etică şi de integritate al instituţiei. Este vorba despre un document întocmit în 2012, prin care angajaţilor din Primărie şi din cadrul structurilor coordonate de Primăria Roman li se aducea la cunoştinţă ce reguli trebuie să respecte în relaţia cu superiorii, colegii şi cetăţenii. Se pare că prevederile acestui cod nu au fost bine înţelese de toată lumea, întrucât mai mulţi funcţionari au fost nevoiţi să dea explicaţii în faţa comisiei de etică.

„S-au ridicat probleme de la cele mai simple, de neseriozitate, de abordare a problemelor în mod superficial, până la neîndeplinire de sarcini de serviciu, consum de alcool sau situaţii în care unii funcţionari nu au înţeles că sunt în slujba cetăţeanului şi nu au dovedit acea amabilitate firească şi normală în relaţia cu cetăţenii”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Sancţiunile au fost dispuse în funcţie de gravitatea abaterii comise. „De la avertisment verbal, avertisment scris, mustrare, reţinerea a 5% din salariu pentru o lună, reţinerea a 5% din salariu pentru o perioadă de trei luni, reţinerea a 10% din salariu pentru o lună sau pentru trei luni şi până la desfacerea contractului de muncă, toate din aceste măsuri au fost utilizate pentru anumite persoane din Primărie”, a mai spus primarul. În schimb, Laurenţiu Dan Leoreanu a precizat că în nicio situaţie nu a fost vorba despre fapte de corupţie.

Codul de etică al Primăriei Roman a fost elaborat de Mioara Cocea, consilier personal al primarului municipiului Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • cetatean 7 ani

  Codul de etica este valabil si pentru alte primarii ? trebuie respectat programul??????????

 • MONA 7 ani

  UN FÎS DE ȘTIRE!
  Orice primarie trebuie sa aibă un Cod etic!
  Atunci care-i știrea?

 • ENERVAT 7 ani

  o întrebare : cât de etic este că s-au desfiinţat posturile vacante care aveau grade înainte de a fi promovaţi cei care meritau şi-au aşteptat, cuminţei şi cu maaaaaaaaaare bun simţ , să le fie apreciată munca de către mai-marii lor ierarhici ? cine , cum , şi cu cât la sută va fi sancţionat cel , sau cei , care ne tratează cu atâta indiferenţă ? dragi şefi, suntem vii şi avem nevoi !

 • Loredana 7 ani

  Nu a inventat Primaria Roman nici un cod de etica. El exista ca si lege care trebuie respectata de toti functionarii publici. E vorba despre Legea 7/2004 privind codul de conduita a functionarilor publici, republicata. Pe cine intereseaza sa citeasca daca vrea sa stie cum sa actioneze in situatia in care ii sunt incalcate anumite drepturi.

 • rom 7 ani

  vrem fapte