Prima paginăSocial

[FOTO] A treia tentativă de sinucidere: Și-a făcut harakiri și a vrut să se arunce de pe bloc

Dimensiune text

Tînărul care a amenințat că se sinucide, dar a fost convins să renunțe la gest de către primar, s-a urcat din nou pe bloc, joi după-amiază. Acesta era nemulțumit din cauză că s-a ales cu dosar penal, în urma unui scandal provocat luni. De data aceasta, el a fost coborît de pe acoperișul blocului de fratele său și de un prieten.

 

 

Claudiu-Alexandru Dicu, cel care, în seara de 6 februarie, s-a suit pe un bloc, amenințînd că se sinucide din cauză că ar fi fost bătut de jandarmi, a repetat gestul joi după-amiază.

Tînărul de 23 de ani s-a urcat joi, în jurul orei 15.00, pe același bloc 33 de pe strada Anton Pann și a amenințat că se aruncă în cap. Pentru a fi mai convingător, acesta s-a tăiat pe abdomen cu un ciob de sticlă, neputînd fi oprit de polițistul care a urcat pe acoperiș în încercarea de a-l convinge să renunțe la intențiile sale. Motivul supărării a fost, de această dată, dosarul penal pe care i l-au întocmit polițiștii pentru furt și distrugere. Înainte de a urca pe bloc, Claudiu Dicu a spart două geamuri în bloc, pe casa scărilor, lucru care i-a îngrozit pe locatari. Oamenii, încă sub șocul evenimentelor de marți seară – cînd Dicu a coborît de pe bloc doar după două ore de discuții și abia după ce primarul Leoreanu a venit la fața locului -, s-au rugat de polițiști să-i scape de acest tînăr. Mai mult, o femeie care locuiește la etajul patru al imobilului a spus că acoperișul este șubred, iar sub greutatea oamenilor acesta riscă să se deterioreze.

După aproximativ o oră, Claudiu Dicu a coborît de pe acoperiș, convins de fratele său și de un prieten. După o scurtă discuție cu oamenii legii, Dicu a fost urcat într-o ambulanță și dus la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

Aceasta este a treia tentativă de suicid a lui Claudiu Dicu. Prima a fost în noiembrie 2010, atunci tînărul urcîndu-se pe schelele din jurul Hotelului Roman, din cauză că ar fi fost confundat de jandarmi și bătut de aceștia.

Ultimele două tentative ale lui Dicu au pornit de la seara de 6 februarie. Conform polițiștilor, tînărul, care era băut și juca la păcănele într-un local din pietonalul Ștefan cel Mare, a sărit să-l bată pe paznicul barului, după ce acesta i-a atras atenția că bate prea tare în aparatele de joc. „După altercație, Dicu a plecat din local, nu înainte de a lua o haină care nu-i aparținea și de a le adresa injurii paznicului și barmanului. La ieșire, Claudiu Dicu a tras un pumn într-un geam și l-a spart. Administratorul localului a sunat la 112, iar o patrulă de poliție a mers la fața locului pentru verificări„, a afirmat comisar șef Dragoș Bălău, comandantul Poliției municipiului Roman.

Între timp, un angajat al unui alt bar din Pietonal a sunat la 112, pentru că îl văzuse pe Dicu, care era plin de sînge și făcea scandal. La fața locului a ajuns o ambulanță, iar polițiștii care desfășurau cercetări în primul local au mers la ambulanță, la solicitarea șoferului, care nu reușea să-l liniștească pe Dicu. „Unul dintre polițiști a fost nevoit să-l imobilizeze și să meargă în ambulanță cu tînărul, întrucît acesta era agresiv. Agitația sa a continuat și la spital, acolo fiind chemații și jandarmii„, a precizat comisar șef Dragoș Bălău.

COMENTARII

WORDPRESS: 0