Prima paginăPolitica

Fostul primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar

Fostul primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar

Dimensiune text

 

Gheorghe Ştefan, fost primar al municipiului Piatra Neamţ, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) într-un nou dosar, urmând a fi judecat de Tribunalul Neamţ pentru trafic de influenţă. Gheorghe Ştefan şi-ar fi promis intervenţia la Hidroelectrica în schimbul sponsorizării echipei de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ, a anunțat DNA joi, 28 decembrie.

Astfel, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Gheorghe Ştefan, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte al unui partid politic, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt. La începutul anului 2010, inculpatul Ştefan Gheorghe a pretins de la directorul unei societăți comerciale cu activitate în construcții ca aceasta să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamț cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu SC HIDROELECTRICA SA – SUCURSALA HIDROCENTRALE BISTRIȚA privind un obiectiv de investiții având ca obiect lucrări hidroenergetice pe râul Siret. În schimbul banilor, Ștefan Gheorghe a promis că va interveni pe lângă funcționarii din conducerea SC Hidroelectrica SA, societate cu capital majoritar de stat care aloca fondurile necesare investiției, pentru a se continua finanțarea obiectivului amintit. În temeiul solicitării lui Ștefan Gheorghe, în perioada 2010 – 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamț în calitate de prestator și societatea cu activitate în construcții, în calitate de beneficiar, au fost încheiate șapte contracte de reclamă și publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale și a fost achitată prin ordine de plată suma totală de 998.000 lei, în condițiile în care nu există nici un document privind executarea obligațiilor asumate de prestator”, precizează comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț. Procurorii DNA precizează că „această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0