Prima paginăSocial

Focar de infecție COVID-19 la Secția Psihiatrie a Spitalului Roman: 25 de pacienți și două cadre medicale

Focar de infecție COVID-19 la Secția Psihiatrie a Spitalului Roman: 25 de pacienți și două cadre medicale

Dimensiune text

 

Direcția de Sănătate Publică Neamț a informat joi că, în data de 9 mai, instituția a fost anunțată de confirmarea unui caz de infecție cu coronavirusul COVID-19 la o pacientă internată în Secția Psihiatrie din Spitalul Municipal de Urgență Roman.

În urma analizei de risc și a anchetei epidemiologice, s-au efectuat testări atât la pacienți, cât și la personalul medical. Conform DSP Neamț, până în prezent s-au testat 34 de pacienți, din care s-au confirmat 25 de cazuri, toți fiind internați în Spitalul Județean de Urgență Neamț, și 38 de cadre medicale, din care două cazuri au fost confirmate ca infectate COVID-19, pentru zece testele au ieșit negative, iar alte 26 de rezultate sunt în așteptare.

„Pacienții negativi sunt supravegheați clinic și epidemiologic 14 zile de la ultimul contact presupus infectant în Secția de Psihiatrie. În funcție de evoluția focarului, se va continua activitatea de supraveghere și limitare a infecției cu COVID-19”, precizează comunicatul DSP Neamț semnat de directorul instituției, Radu Firăstrău.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0