Prima paginăActualitateRoman

Foc și panică la hotelul Royal

Dimensiune text

Aproape trei ore s-au chinuit pompierii romașcani, sâmbătă, să stingă focul izbucnit la mansarda hotelului Royal.

Alarma de incendiu a fost dată la ora 11.18, iar de la Detașamentul de Pompieri Roman a ajuns, inițial, doar o autospecială de capacitate medie. După ce au evaluat situația, pompierii au cerut întăriri și, la Royal au mai ajuns două autospeciale, una de capacitate medie și una de mare capacitate. În total, 15 ofițeri și subofițeri au luptat cu flăcările și cu fumul. Toate persoanele care se aflau, la acel moment, în restaurant, pe terasă sau în hotel au fost evacuate, iar pompierii au asigurat zona, deoarece la câțiva metri depărtare se află o stație PECO. Romașcanii care au trecut prin zonă povestesc că din acoperiș ieșeau flăcări și fum gros. De altfel, fumul gros s-a văzut de la sute de metri depărtare, pentru mai multe zeci de minute. ”Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Incendiul a distrus 50 de metri pătrați de acoperiș și 30 de metri pătrați de plafon din lemn. Cauza  probabilă a izbucnirii incendiului o reprezintă efectul termic de la un coș de fum neizolat corespunzător. Pentru monitorizarea și coordonarea acestei intervenții, la Roman s-a deplasat un echipaj de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență”, a afirmat sublocotenentul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 6
 • ioana m. 7 ani

  dumnezeu nu da cu parul,dar si cand da, da cu barosul.sa nu creada unii patroni ca dumnezeu doarme.

  • ionutz 7 ani

   cata dreptate ai, mi-ai luat vorbele din gura.

  • maria 7 ani

   Nu trebuie sa ne bucuram cand altii au necaz.Nici nu trebuie sa judecam pe altii, gandidu-ne, ca merita ce i se intampla, pentru ca fiecare greseste intr-un fel sau altul. Nimeni, dar chiar nimeni nu este fara pacat. Nici dumneavoastra doamna !

   • ionutz 7 ani

    da gresim cu totii,dar nu bagand mana in buzunarul altora,nu ne imbogatim pe spinarea altora……………………..

 • Relansez o propunere:
  -Să se amenajeze o remiză de pompieri în Horia pt. zoma de sud și
  una eventual în Liceul IMR pt.zona de nord. S-ar interveni mai prompt fără a pierde timp cu traversarea orașului.Ce-or zice șefii?

 • mama Omida 7 ani

  Poate sunt de platit niste ,,nereguli,,