HomeSocialEducatie

Fizica şi chimia, „specialităţile” elevilor din Neamţ

Elevii din Neamţ au obţinut un loc II şi o menţiune la concursul naţional de fizică şi chimie destinat elevilor care învaţă în şcolile rurale.

Un premiu II şi o menţiune reprezintă bilanţul cu care s-au întors elevii din judeţul Neamţ de la faza naţională a concursului de fizică şi chimie „Impuls Perpetuum”. Concursul, care s-a desfăşurat la Tulcea, în perioada 12 – 16 august, se adresează elevilor care învaţă în şcolile din mediul rural, capabili de performanţe deosebite în domeniul ştiinţific. Cea mai bună performanţă a nemţenilor în acest an a fost obţinută de Gabriel Diac, la clasa a VIII-a. Elevul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, pregătit de profesoarele Angela Vacaru, la fizică, şi Anişoara Scîrlat, la chimie, a obţinut locul II în clasamentul general şi un premiu special pentru cel mai bun punctaj obţinut la fizică. Lucian Todică, de la Școala Gherăeşti, s-a situat pe a patra poziţie la clasa a VII-a, din 41 de participanţi, obţinând prima menţiune, iar Roxana Enăşoaie, de la Școala Gherăeşti, concurentă la clasa a VI-a, s-a clasat a 16-a, din 44 de participanţi. „Locul II pe ţară este o performanţă deosebită, obţinută cu foarte multă muncă. Gabriel nu a avut vacanţă până la acest concurs. După probele evaluării naţionale, a venit la şcoală zi de zi şi a lucrat câte trei-patru ore cu doamnele profesoare de chimie şi fizică, s-a pregătit şi acasă. A fost un sacrificiu pentru el, dar a meritat”, a spus profesoara Ioana Ciobanu, director adjunct al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani.

Concursul „Impuls Perpetuum” a devenit, în ultimii ani, o „specialitate” a elevilor nemţeni, în ultimii cinci ani aceştia reuşind să obţină numeroase premii I, II şi III.

Comentarii

WORDPRESS: 0