HomeActualitate

Fiul primarului, angajat la TRW

Fiul cel mic al primarului Romanului a fost angajat la firma de la Roman a americanilor care vor realiza airbaguri. Mircea Leoreanu se va ocupa de partea organizatorică a societăţii.

Primarul municipiului Roman a confirmat că fiul său cel mic lucrează la fabrica de automotive TRW. Mircea Leoreanu se va ocupa de partea de logistică din TRW Roman. „Da, este adevărat. Fiul meu cel mic a lucrat în logistică, pe SAP (n.red. – program informatic de lucrări pe logistic, prin care resursele şi operaţiunile sunt gestionate eficient), la MittalSteel şi la Agrana. A făcut instruire în acest sistem de achiziţie publică în SAP, iar TRW a mai angajat alţi doi specialişti, aduşi din alte oraşe. Eu am avut inspiraţia, ştiind că nu sunt persoane pregătite în acest sistem, să-i recomand fiului meu să se perfecţioneze în SAP. A fost un post la concurs pe care-a candidat singur, pentru că nu sunt specialişti în acest domeniu”, a afirmat primarul Leoreanu.

Laurenţiu Dan Leoreanu a negat că fiul său ar ocupa o funcţie de conducere, spunând că este un simplu angajat, dar că poate avansa în cinci-şase ani pe funcţia de director de logistică. „Nu pune nimeni director un tânăr de 23 – 24 de ani. Și nici eu n-aş vrea. În viaţă este corect să creşti etapă cu etapă”, a spus primarul, dându-se pe sine ca exemplu de evoluţie profesională corectă.

Referitor la salariul pe care îl va lua fiul său, Laurenţiu Dan Leoreanu a precizat că este mai mare decât al unui profesor debutant – care are aproximativ 750 de lei net – sau al unui medic debutant – care are 840 de lei.

Referitor la momentul în care TRW va începe să producă, Laurenţiu Dan Leoreanu a dat ca termen probabil luna martie 2014. „Până acum s-a angajat staful tehnic, specialiştii. Acum sunt peste 100 de angajaţi: economişti, jurişti, IT-işti, ingineri. Sunt tineri din Iaşi, Vaslui, Bacău, Roman, unii care au lucrat la firme, oameni cu experienţă. Sunt angajaţi şi în jur de 30 – 40 de muncitori, dar partea importantă pentru personalul muncitor va fi anul următor”, a mai declarat primarul Romanului.

Fiul cel mare al primarului, Alexandru, câştigă, însă, cel mai bine din toţi membrii familiei Leoreanu. „În domeniul în care lucrează, el are un salariu mai mare decât al soţiei, care are 22 de ani vechime. Dar este într-un sistem militarizat şi e o specializare aparte, pentru care s-a pregătit foarte mult (n.red. – este licenţiat în inginerie electronică şi sisteme informatice speciale militare). A intrat al treilea pe Academie, în condiţiile în care pe 11 locuri s-au bătut 850 de candidaţi”, a mai precizat primarul Leoreanu.

Comentarii

WORDPRESS: 14
 • Gabriela 9 ani ago

  De ce nu au fost date public posturile de economisti,juristi, itisti, ci doar de muncitori? S-a mers din nou pe valoare si nu pe relatii ? Ce specialisti din alte orase,cand erau atatia tineri absolventi din Roman cu mastere in aceste domenii. Foarte cinstit au fost impartite posturile de domnul Ghica, Pascariu si altii. Felicitari……………..

  • constantin 9 ani ago

   Ne mint…ne mint…si iar ne mint. Sa fim sinceri. Posturile se ocupa inainte de a se da spaga pentru a veni la Roman.

 • Codreanu 9 ani ago

  Bravo tie si cinste fratelui tau,cu asa feciori tot sa te mandresti.Multa sanatate si mult succes pe viitor familiei Leoreanu.

 • george 9 ani ago

  Si eu lucrez in SAP de multi ani, am experienta solida in spate, dar tata nu e primar. Eu am fost respins la TRW. Pentru cine ….

 • Anonim 9 ani ago

  Întradevăr niste oameni foarte specializaţi erau la interviu la TRW, nici nu stiau să explice bine domeniile de angajare, când am început să le spun experienţa mea de munca, de angajare,de comunicare, de munca în echipă, de disciplină, de grafică, de grila de salarizare etc. Deci nu stiu să aleagă pentru că acei oameni pe care îi găsiti pentru interviu, nu stiu să vă întrebe mai nimic, sunt niste tineri ne-experimentaţi în domeniile lor.

  • constantin 9 ani ago

   Daca cei angajati erau deja angajati, normal ca cei care selectau sa piarda timpul cu cv-urile. Vreti sa spuneti ca daca oricare dintre noi candideaza la un post in fata unui fiu de…cineva, are cea mai mica sansa? Nu. Pierde timpul si doar atat. Prostia domneste…

 • Liviu 9 ani ago

  @George. Stai linistit, si pe mine m-au respins cei de la TRW, cu toate ca am suficienta experienta ca inginer in cateva multinationale si in plus am si alte studii universitare in economie si HR. Nici macar nu mi-au propus un alt tip de post, inferior celui pentru care fusesem selectat initial.

 • Emil 9 ani ago

  Eu personal sunt din ce in ce mai dezamagit de investitia facuta de TRW la Roman. Cunosc tineri cu Facultate si Master care au depus CV, au fost si la bursa locurilor de munca dar nici macar nu au fost chemati la un interviu sau la o proba practica ca sa li se vada adevarata valoare.

  Am impresia ca personalul de la HR ori este incompetent, ori este influentat in alegerea candidatilor.

  Pacat ca celor tineri cu studii superioare nu li se ofera o sansa in acest oras fiind nevoiti sa se orienteze spre Bacau, Iasi sau Bucuresti.

 • lorelai 9 ani ago

  Da, nu stiu ce sa spun, dar cred ca mai presus de „aranjamentele” posibile si mai mult decat probabile care s-au facut la angajari, caci altfel nu ar fi Romania, este ridicol si jenant sa folosesti gresit denumirea SAP; daca este vorba despre achizitii, corect este SEAP, adica Sistemul Electronic de Achizitii Publice.
  E rusinos, sunt notiuni elementare, ce sa mai vorbim de termeni de specialitate !
  Domnul este agramat, sau poate nici asta nu stie ce inseamna …

  • User 9 ani ago

   NU este SEAP, ci este SAP. Mai cauta si tu sa vezi despre ce este vorba si dupa vino pe aici sa te plangi. Daca citeai cu atentie articolul iti dadeai seama, dar asa stai doar la vanatoare de greseli

 • george 9 ani ago

  Manarai…si cu asta am spus tot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Dan 9 ani ago

  In sap lucram in 2004. Nu exista oameni care sa stie un program banal de data entry? Cmon

 • andrea 9 ani ago

  sunt doar comentarii rautacioase.familia Leoreanu este o familie cu studii,iar faptul ca firma nu a facut posturile publice,e problema lor.Dan este un tanar foarte inteligent.Sa stapanesti postul cu placere!