Prima paginăActualitate

Firma romaşcană Pristyl va face transport pe ruta Piatra Neamţ – Girov – Roman

Firma romaşcană Pristyl va face transport pe ruta Piatra Neamţ – Girov – Roman

Dimensiune text

 

sosea Roman - Piatra Neamt - drum national DN15D - lucrari - decopertare - gropi 006Firma de transport Pristyl a câştigat în instanţă dreptul de a primi licenţă pentru traseul Piatra Neamţ – Girov – Roman, după un an de procese. Consiliul Judeţean Neamţ va pune în aplicare hotărârea.

În februarie 2014, a fost finalizată atribuirea electronică a licenţei pentru acest traseu, fiind declarat câştigător un operator de transport cu sediul în Târgovişte, aprobarea atribuirii făcându-se în luna decembrie a aceluiaşi an. La acest moment, societatea Pristyl a contestat decizia în instanţă, reclamând faptul că traseul a fost atribuit unui operator de transport ce deţinea autovehicule în baza unui contract de leasing, înmatriculate în alt judeţ. În 2015, ARR a constatat că societatea din Târgovişte nu efectua transport pe această rută, motiv pentru care i s-a retras licenţa. S-a făcut o altă licitaţie, iar în aprilie 2015 s-a dat traseul operatorului Fidelis Com din Adjudeni.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în perioada 9 iulie – 27 septembrie 2015, operatorul de transport a efectuat mai puţin de 95% din totalul curselor prevăzute în graficul de circulaţie al licenţei de traseu, astfel că ARR a retras licenţa. Având în vedere respingerea plângerii administrative prealabile formulate de Pristyl, acesta la data de 13 iulie s-a adresat instanţei de judecată cu o cerere de anulare a actului administrativ”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor judeţeni.

Pe 15 iulie anul acesta, magistraţii de la Curtea de Apel Bacău au emis o hotărâre definitivă prin care obligă Consiliul Judeţean să atribuie traseul Piatra Neamţ – Girov – Roman operatorului de transport Pristyl SRL.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0