Prima paginăActualitate

Firma cu avioanele de dezinsecţie nu este autorizată pentru judeţul Neamţ. Aflaţi cât ne costă să scăpăm de insecte

Firma cu avioanele de dezinsecţie nu este autorizată pentru judeţul Neamţ. Aflaţi cât ne costă să scăpăm de insecte

Dimensiune text

 

avion dezinsectiePrimăria Roman a anunţat, săptămâna trecută, că va face, cu ajutorul unei firme specializate din Bacău, dezinsecţia cu avioane în oraş, iar ulterior s-a anunţat că acţiunea a fost amânată. Autorităţile spun că adevărul motiv a fost prognoza nefavorabilă, însă societatea nu are autorizaţie pentru a face dezinsecţie şi în judeţul Neamţ.

Conducerea Primăriei Roman spune că firma Flaicor Serv SRL Bacău îşi va rezolva problema legată de obţinerea autorizaţiei şi va face dezinsecţia în perioada  20 – 24 iulie 2016. Costurile exacte nu sunt ştiute, dar se estimează a depăşi 100.000 de lei.

„Firma este autorizată pe judeţul Bacău şi în alte judeţe, dar nu în Neamţ. Amânarea s-a făcut din cauza vremii, pentru că prognoza anunţa vineri vreme neprielnică. Ei lucrează pentru prima dată cu noi şi vor să aibă un randament bun. Ei au făcut în Bacău dezinsecţie şi administraţia a fost foarte mulţumită, noi ne-am interesat în avans, nu am ales această firmă fără a avea informaţii. Cei de la societate ne-au cerut să amâne acţiunea pentru a avea trei zile fără ploi, timp în care vor acţiona, şi alte două zile pentru ca soluţia să fie eficientă. Dacă nu suntem mulţumiţi de ceea ce fac, anul viitor vom apela la altă firmă. Pentru că vine prognoză favorabilă, de săptămâna viitoare se vor apuca. În aceste zile se vor stabili detaliile şi în acel moment firma va trebui să deţină şi autorizaţia pentru Neamţ”, a declarat Ovidiu Bojescu, city managerul Romanului.

Plata serviciilor se va face la numărul de hectare. În Roman, în ultimii ani, o singură dată s-a mai făcut dezinsecţie cu ajutorul avioanelor. „Noi estimăm ca toată acţiunea să ajungă la 100.000 de lei. Se plăteşte la numărul de hectare şi numărul de treceri. Noi am făcut dezinsecţie în ultimii ani doar local. Sunt ani când nu a fost nevoie, şi am făcut în Parc şi zonele verzi, nu în tot oraşul, care cuprinde 2.200 de hectare”, a mai precizat administratorul public.

Tratamentul se va aplica în intervalul orar 5:30-10:00, iar posesorii de familii de albine şi de animale sensibile trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident. Substanţele utilizate nu prezintă pericol pentru sănătatea populaţiei.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Ne va costa cât ne-a costat GRIPA AVIARĂ a lui FLUTUR (pdl)!