Filtre rutiere în Roman și Piatra Neamț, după incidentul de la o unitate militară din Constanța

HomeActualitate

Filtre rutiere în Roman și Piatra Neamț, după incidentul de la o unitate militară din Constanța

Duminică, 20 martie, la intrarea în orașele Roman și Piatra Neamț sunt instituite mai multe filtre ale polițiștilor. Conform reprezentanților IPJ Neamț, măsura vine în contextul evenimentului înregistrat sâmbătă seară în județul Constanța, iar filtrele sunt organizate în toată țara, în scopul depistării persoanei care a comis fapta.

Conform Ministerului Apărării Naționale, un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în sâmbătă seara, 19 martie, în timp ce executa serviciul de pază în unitate. O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar.

Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare, un pistol mitralieră, și de un încărcător cu 30 de cartușe. După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. Conducerea MApN a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare, mai arată comunicatul MApN.

 

Foto: IPJ Neamț

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0