Prima paginăActualitate

Fetiță de patru ani, mușcată de cap de un pitbull

Fetiță de patru ani, mușcată de cap de un pitbull

Dimensiune text

 

O fetiță de patru ani a ajuns la spital cu răni la nivelul capului, după ce a fost mușcată de un câine pitbull. Miercuri, 28 iunie, fetița se afla în curtea casei bunicii, din satul Moreni, comuna Văleni, alături de cei doi frați, în vârstă de 11 și 12 ani, când unul dintre cei doi câini pitbull din gospodărie s-a repezit la ea și a mușcat-o.

„În jurul orei 11, am fost anunțat de incident după apelul la 112, de către șeful de post, și am mers și eu la fața locului. Erau cei trei nepoți în curte, care locuiesc cu bunica lor acolo, iar în gospodărie sunt doi câini pitbull, destul de mari. Bunica plecase la Roman la cumpărături, iar copiii au rămas în curte. Chiar în fața casei, erau la o lucrare de asfaltare a drumului județean câțiva muncitori de la DRUPO și, la un moment dat, au auzit plânsete și câinii lătrând. Alertați și de vecini, muncitorii au sărit imediat gardul în curte, unde au văzut că unul dintre câini atacase fetița de cinci ani, mușcând-o de mâini și de cap. Cu lopețile și cu ce mai aveau ei la îndemână, au alungat animalul și au salvat fetița, pe care au dus-o, alături de ceilalți doi frați, la un vecin. Bunica, pe care am anunțat-o despre incident, s-a întors de la Roman. Ambulanța a venit și a preluat fetița, ducând-o la spital, însoțită fiind de bunică”, a afirmat primarul comunei Văleni, Gheorghe Murariu.

„Fetița avea mai multe plăgi mușcate la nivelul scalpului, dar cu stare generală bună. A fost adusă de ambulanță în jurul orelor 11.30 – 12.00, a fost preluată de personalul de la Centrul de Primire Urgențe și consultată de către medicul de chirurgie infantilă. Rănile nu au fost adânci, nefiind necesară trimiterea fetiței la Chirurgie plastică. S-a efectuat toaletarea plăgii și i-a fost administrat antitetanos, fiind direcționată la secția de Boli infecțioase, în vederea stabilirii necesității tratamentului antirabic, unde a rămas sub supraveghere”, a afirmat directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență Roman, medicul Oana Onu.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Sa mulțumim acelor oameni saritori , cum putini mai găsești în ziua de azi. Altfel era o nenorocire. Rușine părinților ca așa au găsit de cuviinta sa își crească ai lor copii, lângă astfel de caini periculoși.