Prima paginăCultural

Festival pentru iubitorii de folclor

Dimensiune text

Primăria Roman cere de la CJ Neamț 15.000 lei pentru organizarea Festivalului de Folclor „Doruri Mușatine”.

 

 

La sfârșitul săptămânii vitoare, iubitorii de folclor din municipiul Roman și localitățile arondate vor putea asista la a doua ediție a Festivalului Concurs Interjudețean de Interpretare Vocală și Instrumentală a Folclorului Românesc „Doruri Mușatine”. Festivalul se va desfășura în data de 24 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Roman, iar pentru ca ediția din acest an să fie încununată de succes Primăria municipiului Roman solicită sprijin de la Consiliul Județean (CJ) Neamț. Aleșii județului vor trebui să decidă dacă sunt de acord să ofere 15.000 lei pentru a finanța parțial desfășurarea acestei manifestări. În expunerea de motive a proiectului care va fi dezbătut de consilierii județeni se precizează că „suma totală necesară pentru organizarea acestui festival este de 23.000 lei, așa cum rezultă din solicitarea Primăriei Municipiului Roman, care poate asigura suma de 5.000 lei, la care se adaugă suma de 3.000 lei din sponsorizări”.

În același document se mai arată că acest festival are ca parteneri principali Primăria Municipiului Roman, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Roman Metropolitan”, Radio Iași și are rolul de a promova valorile culturale și tradițiile din zona municipiului Roman.

Totodată, festivalul contribuie atât la valorificarea folclorului autentic românesc, bucurându-se de un interes deosebit din partea locuitorilor zonei Roman, cât și la promovarea imaginii județului Neamț, prin mediatizare în mijloacele media locale, naționale și prin aria geografică extinsă a participanților.Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0