Prima paginăActualitate

Femeie urmărită internațional, prinsă cu ajutorul polițiștilor nemțeni

Femeie urmărită internațional, prinsă cu ajutorul polițiștilor nemțeni

Dimensiune text

În baza informațiilor transmise de polițiștii români, autoritățile austriace au pus în executare un mandat de arestare, emis pe numele unei femei– cetățean român, în vârstă de 57 de ani.

Aceasta a fost condamnată de Tribunalul Vaslui, în 2010, la 9 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire sau aderare la grup infracțional organizat și complicitate la înșelăciune în formă continuată. ”În fapt, în perioada ianuarie – aprilie 2006, împreună cu alte persoane, a constituit un grup infracțional organizat în scopul de a înșela societățile comerciale prin achiziționarea de mărfuri achitate cu file CEC, însă fără a avea fonduri disponibile în cont pentru decontarea acestora. După condamnare, femeia a fost dată în urmărire internațională întrucât se sustrăgea executării pedepsei și a fost localizată pe teritoriul Austriei”, se arată în comunicatul IPJ Neamț.

Informațiile privind localizarea exactă a persoanei urmărite au fost transmise operativ autorităților austriece de către Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.

COMENTARII

WORDPRESS: 0