Femeie condamnată la închisoare de Judecătoria Roman, pentru abandon de familie

HomeActualitate

Femeie condamnată la închisoare de Judecătoria Roman, pentru abandon de familie

 

 

Miercuri, 12 decembrie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Săvineşti au depistat şi reţinut o femeie de 31 de ani, din Săvineşti, care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii.

„La data de 28 august anul curent, femeia a fost condamnată de către Judecătoria Roman la un an de închisoare cu executare, pentru comiterea infracţiunii de abandon de familie. Poliţiştii au condus-o pe aceasta la Penitenciarul Bacău, unde a fost încarcerată”, informează IPJ Neamț.

Conform Noului Cod penal, infracțiunea de abandon de familie reprezintă săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte: părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale; neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege; neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, iar infracțiunea de abandon de familie se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează neexecutarea, cu rea-credinţă, de către cel condamnat a prestaţiilor periodice stabilite prin hotărâre judecătorească, în favoarea persoanelor îndreptăţite la întreţinere din partea victimei infracţiunii.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0