Prima paginăSanatate

Farmaciile sunt puncte de prim ajutor pe caniculă

Dimensiune text

Romaşcanii care se aventurează să iasă din casă atunci când afară sunt peste 35 de grade pot intra în farmacii ca să se răcorească şi să se hidrateze.

 

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ, datorită faptului că prognozele emise de meteorologi anunţă temperaturi ridicate în această perioadă, este nevoie de amenajarea unor puncte de prim ajutor pentru persoanele care se află pe stradă în perioadele critice ale zilei. La Roman nu au fost amplasate corturi speciale, în care oamenii să se poată adăposti la umbră, să se poată răcori sau bea un pahar cu apă, însă reprezentanţii DSP susţin că farmaciile funcţionează ca puncte de prim ajutor pentru persoanele afectate de temperaturile ridicate.

„Autorităţile locale din municipii sunt cele care ar trebui să asigure montarea şi amenajarea unor corturi anticaniculă în zonele circulate mai intens de către pietoni. Ideal ar fi ca aceste corturi să fie dotate cu o sursă de apă, cu ventilaţie şi personal medical specializat, care să poată acorda primul ajutor persoanelor vârstice, în special, sau altor persone afectate de caniculă. Cel mai bine este ca pietonii să intre în farmacii, majoritatea dintre ele având aparate de aer condiţionat, dacă vor să se răcorească şi să bea un pahar cu apă”, a precizat medicul Dan Morenciu, directorul DSP Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0