Prima paginăSanatate

Familie întreagă dusă la spital, sub suspiciunea că s-ar fi intoxicat cu ciuperci

Familie întreagă dusă la spital, sub suspiciunea că s-ar fi intoxicat cu ciuperci

Dimensiune text

 

Cadrele medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță Neamț au fost solicitate duminică seară, 5 noiembrie, în jurul orei 21, pentru a veni în sprijinul unei familii din Barticești, comuna Botești, apelul indicând că cei cinci membri ai familiei s-ar fi intoxicat cu ciuperci.

Ambulanța a preluat cinci persoane, părinții, un bărbat de 38 de ani și o femeie de 29 de ani, precum și trei copii cu vârste de 12 ani, cinci ani și respectiv, trei săptămâni, pe care i-a transportat la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

La spital, analizele ulterioare au arătat că nu a fost vorba de o intoxicație cu ciuperci, ci, cel mai probabil, doar o indigestie. „Inițial, au fost declarați cu suspiciune de intoxicație cu ciuperci, dar simptomatologia și evoluția pacienților nu au confirmat acest lucru, mai ales că familia a mâncat ciuperci cumpărate de la un magazin, iar nu culese din pădure. Ca simptomatologie, pacienții prezentau greață și vărsături, iar analizele recoltate au fost în limite normale. În momentul de față, au fost direcționați către secția Pediatrie, iar copiii sunt ținuți sub observație”, a declarat medicul Oana Onu, directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0