Prima paginăActualitateRoman

Familie condamnată pentru ultraj

Dimensiune text

Membrii familiei Marulicaru au fost condamnați cu închisoare cu amânare. Agentul de poliţie va trebui să primească din partea infractorilor daune morale.

O familie din Roman a fost condamnată, de Judecătoria Roman, pentru ultraj. Faptele s-au petrecut la începutul acestui an, iar pronunţarea hotărârii judecătoreşti a avut loc marţi, 16 septembrie.

Totul a început la sfârşitul lunii ianuarie, într-o parcare a unui supermarket din bulevardul Republicii. Doi agenţi de Poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Sagna efectuau cercetări în cazul unui furt din Gâdinţi. Cei doi poliţişti au ajuns la intersecţia dintre bulevardul Republicii şi strada Primăverii şi au vrut să intre în parcarea supermarketului. La acel moment, pe stradă trecea, vorbind la telefon, Vasilică-Gabriel Marulicaru. Poliţistul care conducea i-a acordat prioritate, apoi a intrat cu maşina în parcare. În momentul în care agenţii de poliţie au ieşit din autoturism, tânărul a început să le adreseze injurii şi să facă scandal. Poliţiştii au încercat să-l liniştească, dar, cum nu au avut succes, l-au imobilizat pe Vasilică-Gabriel Marulicaru şi l-au băgat în maşina de poliţie, pentru a-l duce la sediul Poliţiei Roman.

În timp ce oamenii legii îl „pofteau” pe acesta în autoturism, un cunoscut a văzut incidentul şi a telefonat părinţilor, pentru a le spune despre fiul lor. Aceştia au plecat către sediul Poliţiei Roman. Ajunşi acolo, au început să facă gălăgie pe hol. Vasilică-Gabriel era într-un birou de la parter, a auzit glasul părinţilor şi a ieşit, ţipând că ar fi fost călcat cu maşina de poliţie şi că, apoi, ar fi fost bătut de poliţişti. Părinţii au continuat să facă şi mai multă zarvă, iar pe unul dintre agenţii de poliţie l-au ameninţat în mod direct. Tatăl i-a spus că îi va sparge capul cu ranga, iar mama i-a transmis că se vor mai întâlni şi în alte ocazii. Mai mult, tatăl a vrut să folosească o cârjă metalică pentru a-şi duce la îndeplinire ameninţarea, dar a fost oprit la timp. În acel timp, la sediul Poliţiei a ajuns un echipaj SMURD pentru a-l prelua pe Vasilică-Gabriel, cel care acuza că a fost călcat cu maşina şi bătut de poliţişti, deşi nu avea nicio rană. Ajuns la Spitalul de Municipal de Urgenţă Roman, tânărul a renunţat la circ şi a plecat acasă înainte de a fi consultat de medici.

Judecătorii romaşcani au hotărât condamnarea la câte şapte luni de închisoare pentru părinţi şi la trei luni de închisoare pentru Marulicaru, dar cu amânarea aplicării pedepselor, cu termen de supraveghere de doi ani. În schimb, cei trei trebuie să-i plătească daune morale de 4.000 de lei agentului de poliţie pe care l-au ameninţat.

COMENTARII

WORDPRESS: 0