Prima paginăPolitica

Fabrică de panouri electrice pe strada Islazului

Dimensiune text

Prin implicarea consilierului local Gabriel Andrici, un grup de firme a început construcţia în Roman a unei fabrici care va crea circa 100 de locuri de muncă.

Sunt aleşi de romaşcani şi trebuie să lucreze în folosul celor pe care-i reprezintă, aprobând proiecte care să aducă mai mult bine în viaţa comunităţii. Ziarul de Roman vă prezintă consilierii locali: cine sunt, ce fac şi care sunt reuşitele acestora după mai bine de un an de mandat.

Gabriel Andrici a devenit consilier local pe listele PP-DD. Spune că a dorit să intre în administraţia locală pentru a ajuta la dezvoltarea comunităţii. A avut emoţii fireşti atunci când a depus jurământul şi când a condus şedinţele de plen, dar s-a bazat pe sfaturile primite de la primarul, viceprimarul şi secretarul municipiului.

Consilierul PP-DD îşi doreşte să fie o prezenţă discretă în cadrul Consiliului Local (CL) Roman. „Din punctul meu de vedere, membrii CL nu trebuie să se facă remarcaţi prin «zgomot» şi ipocrizie; din contră, cu discreţie, pragmatism şi consens în soluţionarea problemelor, reuşeşti să te faci cunoscut romaşcanilor. Eu, personal, am făcut demersuri pentru introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de hotărâre privind concesiunea de terenuri pentru societăţi comerciale. Priorităţile mele şi ale PP-DD sunt cele care privesc agenţii economici şi posibilitatea ca, împreună cu domnul primar şi membrii Consiliului Local, să le oferim condiţii de menţinere şi dezvoltare a activităţii lor. În ceea ce priveşte romaşcanii, cele mai mari «dureri» pe care le au sunt cele privind locurile de muncă şi locuinţele pentru tinerele familii. În problema locurilor de muncă, am reuşit, parţial, să le găsim angajamente, iar în cea referitoare la locuinţe ajutăm prin consilierea familiilor care întocmesc dosare pentru obţinerea unei locuinţe ANL”, a afirmat Gabriel Andrici.

Consilierul PP-DD doreşte ca la Roman să fie adusă fabrica de avioane uşoare de la Oniceni, care aparţine unui consilier PP-DD din comună. „Pe lângă această iniţiativă, a mai fost, la un moment dat, o intenţie a unui român stabilit la Paris de a face la Roman o investiţie similară celei de la Oniceni. Domnul primar i-a acordat sprijin, dar, până la urmă, discuţiile au încetat, fără explicaţii din partea acestuia. În schimb, am adus la Roman o investiţie care va crea în jur de 100 de locuri de muncă. Tehelectro DRS SRL este o societate parteneră a unui grup de firme austriece, care are ca obiect de activitate fabricaţie de tablouri electrice, proiectare şi execuţie instalaţii electrice civile şi industriale. Societatea a efectuat angajări începând cu luna septembrie şi are deja 11 salariaţi, dar intenţionează să ajungă până la 100 de persoane angajate. Împreună cu alte două firme, vor face parte dintr-un viitor parc industrial situat în strada Islazului, unde s-a început investiţia”, a mai spus Gabriel Andrici.

Consilierul local este şi preşedintele PP-DD Roman, un partid „discret sau dinamic, în funcţie de contextul politic”.

Familia Andrici deţine o casă şi un apartament în Roman, un autoturism Audi A3 şi are două credite – de 30.000 de euro şi 75.000 de lei.

Gabriel Andrici este inspector la ISCIR (Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat) Bacău, iar soţia acestuia, Maria Andrici, este medic ortoped la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Andrei 8 ani

  De ce doriti investitia? Vreti un post de conducere pentru a va spori averea ca la cersanit?