Prima paginăSocial

Fabrica ce hrăneşte săracii oraşului

Dimensiune text

Cantina socială are peste 20 de ani de activitate şi un an de când s-a mutat într-o locaţie nouă. Beneficiarii acestui serviciu social sunt 128 de asistaţi social, 18 bătrâni şi 26 de copii.

Cantina socială din Roman, cunoscută şi sub numele de Complexul de Servicii „Casa Pâinii”, a împlinit un an de când funcţionează într-o locaţie nouă, situată lângă Spitalul Vechi. După ce, mai bine de 20 de ani, activitatea cantinei sociale a oraşului s-a derulat într-o clădire particulară, odată cu revendicarea imobilului de către proprietar, autorităţile locale au fost nevoite să găsească un spaţiu pentru desfăşurarea activităţilor sociale. La împlinirea unui an de când se află în „casa nouă”, cantina socială a înregistrat, ca în fiecare an de activitate, un bilanţ pozitiv, concretizat în sprijinirea persoanelor aflate în nevoie. În atenţia acestui centru se află 128 de asistaţi social. Acestora li se adaugă 18 bătrâni şi 26 de copii.casa3

„Beneficiarilor acestui serviciu le oferim un meniu bogat şi variat: borş cu carne de pasăre, iahnie de fasole cu cârnaţi, borş de zarzavat, mazăre cu salam, paste cu cârnaţi şi alte mâncăruri tradiţionale. Joi am pregătit ciorbă de perişoare şi varză à la Cluj, cu carne tocată. Zilnic, pentru fiecare persoană este alocată o cantitate de 200 de grame de carne. Mâncarea este servită acasă, nu în centru, deoarece unele dintre persoane au boli care se pot transmite. Cinci persoane, dintre care un bucătar, trudesc la pregătirea hranei. În cazul a opt bătrâni care nu se pot deplasa, primăria ne-a pus la dispoziţie o maşină pentru a le putea transporta mâncarea acasă. Practic, suntem o fabrică de mâncare. În activitatea noastră ne bazăm pe sprijinul tehnic şi financiar al Primăriei Roman. Pentru masa unei persoane, primăria alocă 7,5 lei pe zi, iar meniul pentru persoanele în vârstă costă 8,3 lei pe zi „, a precizat Traian Leonte, administratorul Cantinei Sociale.

Citește și:   Restricții noi în satul Tupilați și în comunele Făurei, Doljești, Valea Ursului și Stănița, după creșterea cazurilor COVID-19

casa2Acesta spune că relaţia cantinei sociale cu furnizorii este una foarte bună. „Furnizorii cu care colaborăm nu au mărit preţurile la produse, lucru care ne permite să ne încadrăm în suma alocată. De exemplu, cumpărăm roşii din producţie internă la un preţ de 1 leu pe kilogram, ardei, la 1,4 lei pe kilogram sau ouă la 0,36 lei bucata”, a precizat administratorul cantinei sociale.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0