Prima paginăCultural

Expoziția „Rarităţi floristice și faunistice din ţinutul Neamţului”, la Muzeul de Științe Naturale

Expoziția „Rarităţi floristice și faunistice din ţinutul Neamţului”, la Muzeul de Științe Naturale

Dimensiune text

Muzeul de Științe Naturale din Roman vă invită, începând de luna martie, să vizitaţi expoziţia de fotografie intitulată ,,Rarităţi floristice și faunistice din ţinutul Neamţului”, informează Complexul Muzeal Național Neamț.

„Bogăţia şi diversitatea mare a faunei și florei din ţinutul Neamţului au fascinat și fascinează; actuala expoziţie grupează o serie de fotografii (aproximativ 60 la număr) care ilustrează specii rare, prezente în zona noastră a Moldovei, specii cu o importantă valoare conservativă.

În expoziţie sunt prezentate numeroase specii de plante (multe dintre aceste specii fiind periclitate), insecte rare și unele vertebrate protejate etc. Fotografiile care ilustrează aceste specii sunt originale, din zona Neamţului și a împrejurimilor (din provincia istorică Moldova), fiind realizate în decursul timpului de către muzeograful Emilian Pricop. În prezent, o parte dintre speciile fotografiate sunt protejate de lege atât la nivel european, cât și în România, colectarea acestora fiind restricţionată”, arată în prezentarea expoziției reprezentanții Complexul Muzeal Național Neamț.

Expoziția va putea fi vizitată în lunile martie și aprilie.

 

 

foto: Complexul Muzeal Național Neamț

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0