Expoziția „Burgul transilvan” a artistului plastic romașcan Ovidiu Cărpușor, la Muzeul de Artă din Roman

HomeSocial

Expoziția „Burgul transilvan” a artistului plastic romașcan Ovidiu Cărpușor, la Muzeul de Artă din Roman

 

 

Muzeul de Artă din Roman îi invită pe iubitorii de artă sâmbătă, 22 iunie, la ora 17, la vernisajul unei expoziții-eveniment, expoziția personală a artistului plastic romașcan Ovidiu Cărpușor, doctor în arte plastice și decorative, pictor – restaurator, consilier de specialitate. Expoziția este intitulată „Burgul transilvan” și cuprinde lucrări de grafică, pastel și pictură.

„Ovidiu Costel Cărpușor, unul dintre cei mai prolifici artiști români, romașcan care s-a format sub îndrumarea profesorilor Gheorghe Tonitza și N. Pal, la Școala de Artă din Roman, continuând studiile de pictură la Sibiu, la clasa profesorului Vera Costea. Absolvent al Universităților de Artă din București, Sibiu și Florența, licențiat în conservarea și restaurarea operei de artă, doctor în arte plastice și decorative, director și consilier atestat în artă plastică al Galeriilor de Artă „Transilvania” din Brașov, expert-restaurator atestat de Ministerul Culturii și Cultelor. Teoretician al artei, designer de interior, cu numeroase burse de merit și de performanță, organizator și coordonator de programe artistice și festivaluri de artă din țară și străinătate.

Cu un CV impresionant, cu participări la expoziții colective în țară: Brașov, Baia Mare, Iași, Brăila, Sibiu, Sighișoara, București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Roman, se remarcă în mod deosebit și în afară: Viena, Barcelona, Istanbul, Veneția, Atena, Budapesta, Los Angeles, Paris, Londra, Tokyo. Lucrările sale, de pictură, grafică, pastel au fost admirate și apreciate prin diplome, premii la peste 300 de festivaluri naționale și internaționale. Apreciat și solicitat pentru restaurări de mare finețe în țară și în străinătate, Ovidiu Costel Cărpușor este un nume care reușește să cucerească un public numeros, creațiile sale fiind dorite de tot mai mulți cunoscători, colecționari și investitori care știu să aprecieze la adevărata valoare lucrările semnate de romașcanul Ovidiu Costel Cărpușor”, afirmă despre artistul plastic romașcan muzeograf Mihaela Ciobanu, din cadrul Muzeului de Artă din Roman.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0