Prima paginăNeamt

Explozie la cazanul de țuică

Dimensiune text

Un bărbat din Boghicea a rămas fără un picior din cauză că a aruncat pe foc un proiectil exploziv.

 

Un bărbat de 50 de ani, din Boghicea, a ajuns la spital luni seară, în jurul orei 17.35, cu răni grave, după ce a fost victima exploziei unui proiectil. Eugen B., în vîrstă de 41 de ani, făcea țuică la cazan, cu o instalație artizanală. Autoritățile încă nu au aflat încă de ce, la un moment dat, bărbatul a băgat în foc un proiectil exploziv calibru 100 de milimetri, din al doilea război mondial. Suflul și schijele rezultate în urma exploziei elementului de muniție au surprins și rănit grav pe proprietar, care a suferit fractură deschisă la nivelul gambei piciorului drept și contuzii la nivelul feței și piciorului stîng. Autoritățile au fost aleratate de un vecin, iar la fața locului a ajuns un echipaj de la Serviciul de Ambulanță, care a transportat victima la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Roman. Pe lîngă alte răni, Eugen B. va rămîne fără gamba piciorului drept.

Între timp, echipa de pirotehniști care s-a deplasat la Boghicea a verificat zona cu detectorul de metale, pe o suprafață de 500 de metri pătrați, și a descoperit patru schije rezultate în urma exploziei proiectilului.
Din cauza acestui eveniment, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Boghicea va intensifica activitățile de informare preventivă pe linia cunoașterii măsurilor care trebuie respectate atunci cînd sînt descoperite elemente de muniție și va crește numărul de controale la gospodăriile populației„, a afirnat maior Iulian Jugan, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ionutz 9 ani

    eugen b de 50 de ani ,avea 41 de ani ?????????