Prima paginăReligie

Examen de capacitate preoțească la Roman

Examen de capacitate preoțească la Roman

Dimensiune text

 

 

Marți, 26 martie, în sala de conferințe a Centrului eparhial de la Roman, 12 tineri teologi din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului care doresc să primească Taina Hirotoniei au susţinut examenul de capacitate preoţească, sesiunea de primăvară, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Acesta s-a desfășurat cu binecuvântarea și sub directa coordonare a IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, alături de o comisie alcătuită din părinți consilieri ai Centrului Eparhial de la Roman și de profesori de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman.

„Verificarea cunoștințelor teologice și a capacității de a fi un bun păstor de suflete a constituit baza examenului de capacitate preoțească susținut de cei 12 absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior teologic înscriși în sesiunea de primăvară a examenului de Capacitate preoţească desfăşurat la Roman. În fața comisiei coordonată de părintele consilier Alexandru Zamfir, candidații au susținut mai întâi testul psihologic, după care s-au desfășurat probele scrise la disciplinele Dogmatică, Istoria Bisericii Ortodoxe Române și Omiletică. A urmat proba orală la disciplinele Liturgică, Omiletică, Legislație Bisericească și Exegeză Biblică. Apoi, în sala de ședințe a Centrului eparhial de la Roman tinerii teologi s-au întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, unul dintre scopuri fiind acela de a-i cunoaște personal pe candidaţi, de a proba dacă au chemare pentru misiunea preoţească şi de a verifica nivelul cunoştinţelor dobândite şi capacitatea de a le aplica în viaţa pastoral-misionară”, mai arată reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0