Prima paginăReligie

Examen de capacitate preoțească la Roman

Examen de capacitate preoțească la Roman

Dimensiune text

 

 

La Roman s-a desfăşurat luni, 22 octombrie 2018, examenul de capacitate preoțească. Verificarea cunoștințelor teologice și a capacității de a fi un bun păstor de suflete au constituit baza examenului de capacitate preoțească susținut de cei nouă tineri absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior teologic înscriși în sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoţească desfăşurat la Roman, în sala de conferințe a Fundației „Episcop Melchisedec” – Filiala Roman, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În fața comisiei coordonată de părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar eparhial, și alcătuită din preoți consilieri și inspector ai Centrului Eparhial, precum și profesori de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman, candidații au susținut mai întâi testul psihologic, după care s-au desfășurat probele scrise la disciplinele Dogmatică (subiect: „Unirea ipostatică și consecințele ei dogmatice”), Istoria Bisericii Ortodoxe Române (subiect: „Viața și activitatea ierarhului Melchisedec Ștefănescu”) și Omiletică (subiect: Predică la Duminica a XXX-a după Rusalii Dregătorul bogat-păzirea poruncilor” Lc. 18,18-27). A urmat proba orală la disciplinele Liturgică, Omiletică, Legislație Bisericească și Exegeză Biblică.

„Apoi, în sala de consiliu a Centrului eparhial de la Roman, tinerii teologi s-au întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, unul dintre scopuri fiind acela de ai cunoaște personal pe candidaţi, de a proba dacă au chemare pentru misiunea  preoţească şi de a verifica nivelul cunoştinţelor dobândite şi capacitatea de a le aplica în viaţa pastoral-misionară”, precizează comunicatul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0