Evenimentele lunii decembrie la Roman: paradă de Ziua Națională, Târg de Crăciun, spectacol de muzică și artificii de Revelion

HomeSocial

Evenimentele lunii decembrie la Roman: paradă de Ziua Națională, Târg de Crăciun, spectacol de muzică și artificii de Revelion

Reprezentanții Primăriei municipiului Roman au anunțat manifestările specifice sfârșitului de an care se vor organiza luna viitoare în oraș. Astfel, după doi ani de pauză din cauza pandemiei, vor fi organizate din nou parada militară dedicată zilei de 1 Decembrie, dar și Târgul de Crăciun sau spectacolul de muzică de Revelion. „Cu evenimentele pe care le vom organiza în luna decembrie, încercăm și noi, prin activitățile pe care le sprijinim, să aducem o oază de bucurie romașcanilor”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei în cadrul conferinței de presă de vineri, 25 noiembrie.

Astfel, de 1 Decembrie, cu prilejul Zilei Naționale a României, în centrul municipiului Roman se va desfășura din nou o paradă militară, în Piața „Roman Vodă”, începând cu ora 11, la care vor participa reprezentanții Ministerului Apărării Naționale și ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne. De Ziua Națională, municipalitatea a invitat la Roman reprezentanți ai localităților înfrățite din Republica Moldova și Ucraina. „Rugămintea noastră este către toți romașcanii care sunt în această zi în Roman, să fie prezenți la această sărbătoare națională, pe care nu am mai putut să o organizăm în ultimii ani, din cauza restricțiilor”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei. Ca și în anii dinainte de pandemie, în Piața „Roman Vodă” vor fi amenajate corturi în care municipalitatea va oferi, conform tradiției, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, fasole cu cârnați și vin fiert.

De asemenea, în luna decembrie va fi organizat un Târg de Crăciun, tot în Piața „Roman Vodă, în perioada 9 – 24 decembrie, cu bunătăți tradiționale, unde romașcanii vor putea să deguste și să se bucure de rețetele culinare ale românilor. Iluminatul ornamental de sărbători de la Roman, instalat în acest an doar în zona centrală a orașului, va fi pornit în perioada Târgului de Crăciun, și nu de 1 decembrie, ca în alți ani.

În această perioadă, vor avea loc și spectacole de muzică și dans specifice sărbătorilor, la Sala de spectacole „Manolescu Strunga” din cadrul Primăriei Roman, organizate de cluburile de specialitate din municipiu. În data de 11 decembrie, este programat un concert tradițional cu colinde de Crăciun, la Casa de Cultură, organizat de Institutul Teologic Franciscan din Roman și Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”, la care intrarea va fi liberă. „În data de 23 decembrie, de la ora 11, va fi deschisă larg ușa Primăriei pentru a primi colindătorii. Ca în fiecare an, cei care doresc să colinde administrația publică locală sunt așteptați cu mare drag și deja am început amenajările holului instituției, cu amplasarea bradului de Crăciun”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

În dimineața de 24 decembrie, conform tradiției, în municipiul Roman, va fi prezent Moș Crăciun cu a lui caleașcă, oferind cadouri copiilor din cartierele orașului.

În data de 29 decembrie, începând cu ora 10.30, în Piața „Roman Vodă” va avea loc Festivalul de datini și obiceiuri „Roman Metropolitan”, ediția a noua, organizat de municipalitate alături de primăriile din zona Roman, festival urmat de un recital de muzică populară și dansuri populare.

În data de 31 decembrie, începând cu ora 21.30, va fi organizat din nou Revelionul în centrul municipiului Roman, un spectacol de muzică și un foc de artificii. „Încercăm să îmbinăm și muzica populară, și muzica ușoară, suntem chiar în discuții și cu un DJ pentru a acoperi cât mai bine paleta de gusturi a romașcanilor, talente și formații care sper eu că vor putea trezi bucurie în rândul tuturor. Urmează să parafăm și toate procedurile și documentațiile în acest sens – însă, în linii mari, avem discuții cu Ansamblul Plăieșilor, cu Maria Dragomiroiu, cu DJ Jungle, dar și Cristian Prăjescu și alte talente locale pe care vrem să le promovăm și pe care ne e drag să le ascultăm. Sperăm noi ca acest festin muzical, alături de focul de artificii, să facă mai plăcută trecerea dintre ani și împreună să avem un moment de bucurie”, a mai precizat primarul Leonard Achiriloaei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0