HomeSocialReligie

Eveniment religios la Gherăeştii Noi

Aşezământul social-filantropic construit lângă Biserica „Naşterea Maicii Domnului” a fost sfinţit.

PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a fost prezent duminică în mijlocul credincioşilor din parohia Gherăeşti, filiala Gherăeştii Noi, din Protopopiatul Roman. Motivul acestei vizite a fost sfinţirea aşezământului social-filantropic cu hramul „Sfântul Vasile cel Mare”, situat în apropierea bisericii cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, construit de credincioşii parohiei sub coordonarea preotului Liviu-Vasilică Lupu. Slujba a fost oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, alături de un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte arhimandrit Adrian Ciobanu, consilier economic, şi preotul Dragoş Alexandru Munteanu, protopop al Protopopiatului Roman.asezamant2

„Începând din anul 2007, cu binecuvântarea ierarhului, în această parohie au fost demarate lucrări de construcţie a unui aşezământ social-filantropice care să corespundă noilor cerinţe ale credincioşilor. După şase ani de trudă, lucrările au fost finalizate, fiind construit un imobil de 78 de metri pătraţi, cu bucătărie şi sală de mese”, a precizat preotul Dragoş Alexandru Munteanu, protopop al Protopopiatului Roman.

La finalul slujbei de sfinţire, preotul Liviu-Vasilică Lupu, parohul bisericii din localitatea Gherăeştii Noi, a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor pentru realizările şi implicarea activă în acţiunile administrativ-gospodăreşti, social-filantropice şi misionare desfăşurate în această comunitate. Preotul Lupu păstoreşte comunitatea din Gherăeştii Noi din 1995.

Comentarii

WORDPRESS: 0