Este gata licitația de asfaltare a străzilor din cartierul Bălcescu. Strada Tinosului intră în reparații anul acesta

HomeActualitate

Este gata licitația de asfaltare a străzilor din cartierul Bălcescu. Strada Tinosului intră în reparații anul acesta

 

Șase firme sau asocieri de firme s-au arătat interesate să preia lucrarea de asfaltare a primelor patru străzi din cartierul Bălcescu, însă numai cinci dintre acestea au și depus documentațiile necesare. Primăria Roman se află acum în fază de încheiere a licitației și de semnare a contractului de lucrări, intenția fiind ca firma câștigătoare să înceapă încă din această toamnă modernizarea străzii Tinosului.

O asociere de firme din Neamț și Suceava s-a clasat pe locul I, oferind prețul cel mai mic, adică în jur 60% din valoarea estimată a investiției pentru ambele loturi scoase la licitație.

„O altă activitate care se apropie de final din punct de vedere birocratic și de început din punct de vedere al lucrărilor, este vorba despre asfaltarea străzilor din cartierul Bălcescu. Din punct de vedere al procedurilor licitației, s-au finalizat evaluările. Urmează ca, în termen de trei zile, câștigătorul licitației să aducă toate actele necesare pentru încheierea contractului și, dacă toate lucrurile vor decurge normal, săptămâna viitoare, undeva în data de 8 sau 9 noiembrie, vom semna contractul de realizare a acestor străzi. Am vorbit cu colegii mei de la Direcția Tehnică ca, în paralel, să pregătim și ordinul de începere a lucrărilor, pentru că, așa cum vă spuneam, îmi doresc ca încă din această toamnă strada Tinosului să fie reparată. Vreau să vă aduc aminte că acest proiect nu prevede doar reparația cu covor asfaltic, ci presupune și realizarea de trotuare și de guri de preluare a apelor pluviale, practic vorbim de amenajarea de străzi complet, cap-coadă, cu tot ceea ce înseamnă infrastructura aferentă. Firma câștigătoare este de fapt o asociere de firme, PHR Construct Solutions și Symmetrica, iar valoarea licitată este de 2.335.430 de lei, fără TVA, practic undeva cam la 60% din valoarea estimată a investiției”, a declarat primarul Lucian Micu.

Pentru această lucrare s-au mai înscris la licitație firmele Eky Sam SRL Târgu Frumos, Danlin XXL Secuieni, Darcons SRL Cordun și asocierea între firmele Conextrust SA și Rustrans SRL Bacău.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0