HomeSocialReligie

Episcopul Aurel Percă – 14 ani de la consacrare

Duminică, 8 decembrie, s-au împlinit 14 ani de la consacrarea întru episcopat a Preasfinţitului Aurel Percă, episcopul auxiliar al romano-catolicilor din dieceza de Iaşi.

Pe 8 decembrie s-au împlinit 14 ani de la consacrarea întru episcopat a Preasfinţitului Aurel Percă, episcopul auxiliar al romano-catolicilor din dieceza de Iaşi. „Rămâneţi înrădăcinaţi şi întemeiaţi în iubire” este motoul pe care şi l-a ales noul episcop ca un fel de program.

În ziua de 8 decembrie 1999, de solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, în catedrala din Iaşi, a avut loc liturghia de consacrare ca episcop a Monseniorului Aurel Percă. În ziua de 29 septembrie 1999, a fost dată publicităţii numirea făcută de Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea pentru Monseniorul Aurel Percă ca episcop auxiliar pentru Dieceza de Iaşi, primind titlul canonic de episcop titular de Mauriana. Episcopi consacratori au fost Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, Înalt Preasfinţitul Jean-Claude Périsset, nunţiu apostolic în România, şi Înalt Preasfinţitul doctor Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti. Au participat episcopii romano-catolici şi greco-catolici din ţară, dar şi numeroşi oaspeţi din străinătate şi reprezentanţi ai autorităţilor civile. În cadrul sfintei Liturghii de consacrare, noul episcop a primit însemnele episcopale: inelul – semn al credinţei în Dumnezeu şi al fidelităţii faţă de turmă, mitra – semnul învăţătorului care trebuie să lumineze calea turmei şi cârja – semnul păstorului care conduce.

Aurel Percă s-a născut la data de 15 august 1951, în satul Săbăoani.

Comentarii

WORDPRESS: 0