Prima paginăCultural

Emoții și aplauze la seara „Sergiu Celibidache”

Dimensiune text

Romașcanii iubitori de cultură au fost, luni seară, la Casa de Cultură. Pe scena sălii mari au urcat tineri artiști premiați la concursuri naționale și internaționale. Actorii de la Teatrul Municipal au încheiat seara cu ropote de aplauze.

 

 

Zilele municipiului Roman s-au încheiat marți, 21 mai, odată cu slujba religioasă oficiată la biserica ce poartă hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena. Luni seara, însă, romașcanii care au mers la Casa de Cultură a Sindicatelor au putut asista la momente artistice de o înaltă ținută.

culturala 22052Debutul serii a aparținut tinerilor muzicieni de la Școala de Artă „Sergiu Celibidache”. Pe scenă au urcat Teodora Arabu (pian), Manuela Petcu (flaut), Larisa Hârja (trompetă), Andreea Todirică (vioară), Bianca Gheorghiu (nai), Ștefan Buzdugan (pian), Gabriela Moroșanu (vioară), Vlăduț Ivancia (clarinet), Ana-Maria Tihon (vioară) și Andrei Preda (pian).
Unii dintre tinerii muzicieni au fost acompaniați la pian de profesori ai Școlii de Artă. Toți cei care au cântat luni seară pe scena Casei de Cultură sunt elevi care au câștigat numerose premii la concursuri din țară și din străinătate, fiind premiați și în cadrul Galei Excelenței în Educație.

culturala 22053Al doilea moment al serii s-a desfășurat sub bagheta preotului Cristian Dumea, cel care a înființat și dirijează corul „Schola Cantorum Mușatină”.
Corul a fost acompaniat de orchestra de cameră care poartă același nume.
Corul „Schola Cantorum Mușatină” este format din 60 de romașcani de vârste diferite, de religii diferite și cu preocupări diferite, uniți, însă, de pasiunea comună pentru muzică și aduși, în același loc, de preotul Cristian Dumea.
Absolvent al Seminarului Teologic Franciscan, cu licențe în teologie, filosofie și muzică, obținute în 12 ani de studiu în Italia, Cristian Dumea a înființat corul la scurt timp după ce s-a întors în țară.

culturala 22054După momentele muzicale de excepție, pe scena Casei de Cultură au urcat actorii Teatrului Municipal Roman.
Spectatorii care au asistat la spectacolul de teatru „Cerere în căsătorie”, de A.P. Cehov, au râs cu lacrimi datorită interpretării excepționale a actorilor Radu Vatavu, Luminița Mera și Alex Lezeu.

Actorii de la Teatrul Municipal pot fi văzuți și aplaudați în fiecare zi de luni, în spectacolele pe care le prezintă în sala mică a Casei de Cultură, datorită unui parteneriat cu directorul instituției, Doru Alexandru.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0