Prima paginăCultural

Elogii pentru Trupa „Gong”, după Festivalul de Teatru pentru Tineret „Bujor Macrin” de la Brăila

Elogii pentru Trupa „Gong”, după Festivalul de Teatru pentru Tineret „Bujor Macrin” de la Brăila

Dimensiune text

 

Trofeul Festivalului de Teatru „Bujor Macrin”, ediția I, 2017, de la Brăila, desfășurat la finalul lunii august, ajunge la Roman. Trupa de teatru „Gong”, coordonată de profesor Cătălina Bostan, a primit unicul trofeu al festivalului, pentru spectacolul „Satul electronic”, de Valeriu Butulescu, precum și invitația de a juca la următoarea ediție a festivalului. „Mulțumim, Brăila, mulțumim, oameni frumoși care susțineți și promovați tinerii și teatrul, ne revedem în 2018”, a fost mesajul postat pe pagina de socializare de reprezentanții Trupei „Gong”.

 

Un mesaj de apreciere pentru artiștii romașcani a fost transmis și de autorul piesei „Satul electronic”, Valeriu Butulescu, după prestația acestora de la Brăila: „În ultima săptămână, mi-a fost dat să-mi fie jucate trei piese de teatru în trei locaţii diferite: Pacea cu zmeii (Ateneul din Iaşi), Infinitul Brâncuşi (Centrul Cultural al Primăriei Districtului Dongcheng, din Beijing, China) şi Satul electronic (Brăila). Chiar dacă primele două au fost reprezentate de trupe de profesionişti, mărturisesc, spectacolul de la Brăila, susţinut de trupa de amatori «Gong» din Roman (coordonat de profesor Cătălina Bostan), mi-a adus cea mai mare bucurie. După ce au câştigat o mulţime de premii cu această piesă, iată-i adjudecându-şi şi Marele Premiu «Bujor Macrin» singurul trofeu pus în joc la Festivalul de teatru pentru tineret «Bujor Macrin», ediţia I, organizat de Teatrul «Maria Filotti» din Brăila. «Satul electronic» este o comedie inspirată din balada populară Mioriţa, prin care aceşti tineri electrizează, practic, spectatorii. Au reuşit acest lucru şi la Brăila. La festivitatea de premiere, excelentul om de teatru Lucian Sabados, preşedintele juriului şi director al teatrului brăilean, i-a felicitat, spunându-le: «Mă bucur mult că voi salvaţi comedia românească!» Subscriu, aducându-le felicitările şi mulţumirile mele!”.

Festivalul Naţional de Teatru pentru Tineri „Bujor Macrin” s-a desfășurat în perioada 21 – 27 august, un eveniment dedicat exclusiv elevilor de liceu amatori şi organizat de Asociaţia TEATRART Brăila, cu Sprijinul Primăriei Brăila şi a Teatrului „Maria Filotti” din Brăila. Juriul a fost format din Lucian Sabados, managerul Teatrului „Maria Filotti”, Alexandru Jantea, viceprimarul Brăilei, şi Georgiana Prodan, delegat din partea Consiliului Judeţean al Elevilor Brăila. Cei trei juraţi au ales câștigătorul dintre următoarele spectacole: „Carajale” – Drama Club Botoşani, „Cum clipeşte moartea” – Pereţi de ceară, „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” –  Trupa de Teatru Protha, „Satul electronic” – Trupa de Teatru “Gong”,  „Toţi privesc înainte” – Atelierul de Teatru.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0