Prima paginăActualitate

Elevii romașcani și echipa Fereastra 1 au plantat sute de puieți în cartierul ANL Vasile Lupu

Elevii romașcani și echipa Fereastra 1 au plantat sute de puieți în cartierul ANL Vasile Lupu

Dimensiune text

 

Zeci de elevi din municipiul Roman s-au alăturat vineri, 29 noiembrie, echipei companiei Fereastra 1 – Metropolis din municipiul Roman și managerului acesteia, Bogdan Roman, într-o nouă acțiune de împădurire, „Verde pentru Viitor 2.0”, de această dată în Roman, în zona cartierului de blocuri ANL din strada Vasile Lupu. Astfel, câteva sute de puieți au fost plantați vineri de elevi și alți voluntari romașcani în zona blocurilor ANL. În urmă cu două săptămâni, echipa Fereastra 1 – Metropolis și voluntarii Asociației „Mușatinii” din Roman au efectuat, cu sprijinul Primăriei Cordun, o acțiune similară, de plantare a 20.000 de puieți, în trei zone din comuna Cordun.

„Oare atunci când ați vizionat imagini ori filmări cu inundații, cu alunecări de teren, cu destine năruite și cu agoniseala de-o viață luate de apă, oare ați simțit milă? Oare atunci când familia lui Liviu Pop, pădurarul ucis în Maramureș, a rămas fără stâlpul casei, acel moment v-a stârnit cumva revoltă? Mila, empatia și revolta nasc schimbare. Astăzi, practic asta se petrece aici. Este nevoie de noi toți ca să schimbăm lucrurile, să rescriem lumea în care trăim și, atât timp că ne asumăm să ieșim din pătrățica noastră confortabilă de zi cu zi și să surprindem cu adevărat realitatea, putem să fim și altruiști, că fericirea cuiva ne mulțumește și pe noi, iar dacă ne dăm cu toții mâna, cu siguranță putem rescrie lumea în care trăim”, a afirmat Bogdan Roman.

Următoarea astfel de acțiune este planificată a avea loc tot în Roman, pentru plantarea unui număr similar de puieți ca cel de la prima campanie, de la Cordun. „Vom mai organiza astfel de acțiuni, cu siguranță, și în primăvara și în toamna anului viitor”, a adăugat managerul companiei Fereastra 1 – Metropolis.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0