Elevii romașcani au învățat despre cariera militară, în cadrul „Zilei Armatei României în şcoli”

HomeSocial

Elevii romașcani au învățat despre cariera militară, în cadrul „Zilei Armatei României în şcoli”

 

Joi, 17 octombrie, elevii romașcani s-au întâlnit cu reprezentanții Armatei Române, în curtea Liceului Tehnologic „Vasile Sav”, în cadrul celei de-a opta ediții a evenimentului „Ziua Armatei României în şcoli”, organizat de Ministerul Apărării Naționale în perioada 14 – 21 octombrie, cu ocazia sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României.

Echipe formate din militari de la toate categoriile de forțe, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ militar și reprezentanți ai birourilor informare – recrutare au prezentat elevilor importanța Zilei Armatei României, misiunile desfășurate de militari în țară și în teatrele de operații, tehnica militară, precum și informații pentru cei interesați de o carieră în domeniu.

„Astăzi, Liceul Tehnologic «Vasile Sav» din Roman a fost gazda unui eveniment foarte important, în cadrul căruia reprezentanții Armatei Române, ai Centrului Militar Județean Neamț, ai batalioanelor din județul Neamț, prezintă tehnica militară elevilor de la liceul nostru, precum și de la celelalte licee din oraș. Ne bucură că suntem în acest an gazda acestui eveniment, elevii au empatizat cu cadrele militare, au avut și posibilitatea de a discuta cu reprezentanții unităților de învățământ superior militar, cu medicii militari, au putut afla detalii despre armament și și-au putut forma o idee despre o carieră în armată”, a afirmat preot profesor Alexandru Lezeu, directorul  Liceul Tehnologic „Vasile Sav”.

„Evenimentul organizat astăzi se încadrează într-o tradiție pe care am început-o de anul trecut, de a veni aici la Roman în apropierea zilei 25 octombrie, Ziua Armatei României, mai ales că anul acesta se împlinesc 75 de ani de când a fost eliberată ultima palmă de pământ românesc. Prin activitățile specifice de promovare a Armatei, realizate prin Centrul Militar Județean Neamț, cu sprijinul Bazei 3 Logistice «Zargidava» de aici din Roman, plus Batalionul 53 Comando din Bacău, încercăm să atragem tinerii în rândul forțelor Armatei Române”, a afirmat locotenent-colonel Marius Dascălu, comandantul Centrului Militar Județean Neamț.

„Îmi face o deosebită plăcere să particip la acest eveniment, alături de colegii mei de la Centrul Militar Județean Neamț, o activitate de promovare în ansamblu a profesiei militare. Mă aflu aici împreună cu câțiva dintre camarazii mei, unii de curând absolvenți ai unor instituții militare, pentru a le prezenta acestor tineri – potențiali colegi de-ai noștri într-un an sau doi –, o parte din activitatea pe care noi o desfășurăm zi de zi. Surprinzător, tinerii reacționează extrem de bine la informațiile prezentate, sunt extrem de interesați, iar asta ne dă nouă un sentiment de satisfacție, pentru că, dincolo de partea mai puțin văzută a activității noastre, tinerii știu ce înseamnă acest domeniu, sunt dornici să afle mai multe despre profesia miliară”, a afirmat locotenent-colonel Florin Stafie, comandantul Batalionului 43 Aprovizionare şi Transport „Roman I Muşat” Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0