Prima paginăSocial

Elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” au învățat cum să adopte un stil de viață sănătos

Elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” au învățat cum să adopte un stil de viață sănătos

Dimensiune text

 

 

Elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman au participat miercuri, 14 noiembrie, la activitatea „Asigurarea unei vieți sănătoase și promovarea bunăstării pentru toți și la toate vârstele”. Activitatea a fost coordonată de catedra de turism – profesorii Luminița Bîtîcă, Andreea Doroftei, Alexandra Ivanciu, Georgeta Gagniuc și Oana Banu -, alături de cadrele didactice Ana-Maria Zăloagă, directorul unității, și Cristinica Sava, director adjunct.

La această acțiune au fost implicați aproximativ 100 de elevi de la clasele a XII-a A, a XII-a B, a X-a A, a X-a B. Elevii au realizat diferite materiale (prezentări PPT- elevii de la clasa a XII-a A, și afișe – elevii de la clasa a X-a A și a X-a B) cu privire la alimentația sănătoasă și promovarea bunăstării pentru toți. De asemenea elevii clasei a XII-a B au realizat o paralelă între un stil de viață sănătos și unul nesănătos.

„Am dorit ca elevii noștrii să conștientizeze că sănătatea este comoara cea mai de preț a fiecăruia dintre noi și am considerat că este important ca aceștia să cunoască principiile unui stil de viață sănătos, să știe să se alimenteze corespunzător, să se hidrateze corect și să se odihnească suficient. Am dorit să le prezentam copiilor diferite aspecte de nutriție subliniind că nutriția este medicina viitorului și să îi îndrumăm să protejeze viața și natura”, a precizat profesor Andreea Doroftei.

„Alimentația sănătoasă este importantă pe întreg parcursul vieții, prezentându-se și dezvoltându-se fiecare nivel al piramidei alimentare (distribuită fiecărui copil în parte). Alimentația poate fi interpretată ca o extensie a personalității, fiecare om fiind o istorie care nu se aseamănă cu celelalte. Astfel, fiecare individ își întipărește urma în mediu lui: pe casa, pe familia sa, pe locuința sa pe mâncărurile pe care le preferă. E ca și cum fiecare om trăiește înconjurat de SINE. Spre a nu ne pierde în  pulberea anonimă, să încercăm a lăsa să iasă din noi ceea ce este mai bun la iveală. S-a subliniat că educația este un foc continuu care se desfășoară la nivel personal, în familie, în școală, în societate, fiind citat în final Nelson Mandela: «Educația este cea mai puternică armă cu care putem schimba lumea»”, a precizat profesor Ivanciu Alexandra.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0