Prima paginăSocialEducatie

Elevi şi studenţi angajaţi pe timpul verii

Dimensiune text

Angajatorii pot primi un stimulent financiar, în valoare de 250 de lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă.

Elevii şi studenţii caută locuri de muncă pe perioada vacanţei. Tinerii trec pragul Agenţiei Locale de Ocupare a Forţei de Muncă pentru a solicita un job în sezonul estival. Pentru ca firmele să fie tentate să-i angajeze, acestea sunt stimulate cu un ajutor financiar, în valoare de 50% din indicatorul social de referinţă în vigoare, adică de 250 de lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă. Angajarea poate fi făcută pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda, pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student căruia i s-a încheiat contract individual de muncă.

Pot beneficia de acest stimulent financiar lunar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial. De acest ajutor financiar lunar beneficiază şi angajatorii care angajează tineri pe baza unui contract de muncă temporară, numai dacă durata activităţii prestate este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Pentru a beneficia de acordarea acestui stimulent bănesc, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Nu beneficiază de stimulentul financiar angajatorii care încadrează în muncă anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, precum şi angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0