Prima paginăActualitateRural

Elevi din Averești, îmbătați de dascălul de la biserică

Dimensiune text

Pentru curățenia cimitirului, preotul satului, Ioan Isachi, a luat la treabă șapte elevi. Băieții au fost răsplătiți de dascălul de la biserica satului cu mâncare și vin.

 

Șapte elevi de clasa a VIII-a de la școala din Averești, comuna Ion Creangă, au fost solicitați luni, 21 octombrie, de preotul satului, Ioan Isachi, pentru a face curățenie în cimitir. Asemeni oamenilor mari, copiii au fost omeniți cu mâncare și vin. Localnicii spun că băieții s-au aghezmuit bine și că au ajuns acasă pe șapte cărări.

Preotul Ioan Isachi, parohul Bisericii ”Sfântul Ioan Gură de Aur”, spune că inițiativa a venit din partea cântărețul bisericesc, Constantin Cristian Dinga. ”Eu eram plecat din sat pentru rezolvarea unor probleme. Am ajuns mai târziu la biserică, când dascălul luase la treabă șapte băieți voinici de clasa a VIII-a și câțiva oameni ca să facem curat în cimitir, având în vedere că pe 13 noiembrie vom face resfințirea bisericii. Neavând oameni care să ne ajute la aceste treburi, s-a apelat la acești băieți. Cu ajutorul lor s-au strâns trei căruțe de gunoi. Li s-a dat de mâncare și câte un pahar de vin. Fiind mai cruzi, s-au amețit, dar nu a fost ceva foarte grav. Lumea exagerează, întotdeauna se găsesc unii care să facă rău”, spune preotul Ioan Isachi.

Poziția directorului Școlii Gimnaziale Ion Creangă este una fermă. Acesta spune că fapta preotului, de 19 ani în parohie, contravine normelor morale și creștine. ”Eu nu știu nimic despre acțiunea de la cimitir. Preotul nu trebuia să permită ca cineva să ofere copiilor băutură. Noi ne străduim la școală să-i ținem departe de vicii și de tot ce le poate afecta dezvoltarea, dar este păcat că tot ce se construiește la școală se năruie în afară”, a spus profesoara Elena Prichici, directorul Școlii Gimnaziale Ion Creangă.

Cântărețul bisericesc nu a putut fi contactat pentru a exprima o opinie în legătură cu acțiunea din cimitir.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • dascal 8 ani

  lumea este cam inapoiata la satele din moldova,deaici si acest incident,cum sa dai ca preot de baut la copii, bravo ,asa parinte, mai ramane sa aduci si fetite si gata, ai facut tot tacamul.

 • Maria 8 ani

  Imi pare fosrte rau dar ce este scris in acest ziar nu este cam minik adevarat

 • Podul Grant 8 ani

  Localnicii vorbesc despre preot ca ar fi baut cu acei elevi si l-a bagat la inaintare pe dascal. cat despre directoarea scolii parintele a spus c-o va trece pe toaca.

 • Geo Bogza 8 ani

  Viitor de aur țara noastră are.