Prima paginăSocialEducatie

Elevi de top în domeniul calculatoarelor

Dimensiune text

Trei elevi romaşcani vor fi prezenţi la faza naţională a concursului AcadNet, organizat de Universitatea Bucureşti şi Ministerul Educaţiei.

Trei elevi romaşcani, Șerban Cochileţ şi Paul Giurgi, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, elevii profesoarei Lăcrămioara Vlăduţ, şi Tudor Vlăduţ, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, elevul profesorului Florin Moldovanu, au reuşit performanţa de a se califica la faza naţională a concursului AcadNet. Concursul se desfăşoară pe două secţiuni, Calculatoare şi Reţele de calculatoare, la fiecare secţiune fiind prezenţi cei mai buni 20 de elevi din ţară, şi este organizat de Ministerul Educaţiei, Universitatea Bucureşti şi Uniunea Profesorilor de Informatică din România.

Șerban Cochileţ şi Tudor Vlăduţ au participat şi la ediţia de anul trecut a concursului, ambii reuşind să obţină şi premii: Șerban Cochileţ a obţinut premiul I la secţiunea Calculatoare, iar Tudor Vlăduţ – un premiu special la aceeaşi secţiune. AcadNet este o competiţie menită să evalueze, prin probe teoretice şi practice, competenţele de configurare şi depanare a calculatoarelor şi a reţelelor de telecomunicaţii. „Ceea ce se cere la concurs depăşeşte cu mult ce există în programa şcolară şi doar la elevii de la specializarea tehnician operator tehnică de calcul. Cei care merg la acest concurs sunt elevi interesaţi cu adevărat, pasionaţi, care învaţă nu pentru că li se cere la şcoală sau pentru concurs, ci pentru că vor să ştie mai mult. Sunt lucruri pe care le învaţă pentru viaţă, ei au pus deja bazele unei meserii foarte căutate în acest moment şi în care se câştigă foarte bine”, a spus profesoara Lăcrămioara Vlăduţ.

La faza naţională, concurenţii vor avea de trecut o probă teoretică, cu întrebări formulate în limba engleză, şi o probă practică. Concursul va avea loc la Universitatea Bucureşti, în luna mai. În aceeaşi perioadă, pentru profesorii însoţitori sunt pregătite ateliere de lucru şi mese rotunde pe teme de specialitate.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0