Prima paginăSocial

Elevi de la Colegiul Național „Roman-Vodă” și Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”, calificați la Olimpiada Națională de Geografie

Elevi de la Colegiul Național „Roman-Vodă” și Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”, calificați la Olimpiada Națională de Geografie

Dimensiune text

 

 

Ministerul Educației Naționale a anunțat componența lotului de elevi care va reprezenta județul Neamț la etapa națională a Olimpiadei de geografie. Olimpiada de geografie – etapa județeană s-a desfășurat în data de 9 martie, la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț. La această etapă au participat 74 de elevi, care s-au calificat în urma desfășurării etapei locale.

Rezultatele obținute de elevii din județul Neamț la etapa județeană a Olimpiadei de geografie au făcut posibilă calificarea primului elev de la fiecare clasă și a unui număr de cinci elevi pe locurile suplimentare, în conformitate cu reglementările în vigoare. Astfel, județul Neamț va fi reprezentat de zece elevi din clasele a VIII-a-a XII-a, cea mai bună participare înregistrată până acum de județul nostru. Între aceștia se numără și doi elevi romașcani: Tudor Paul Aungurenci (clasat al doilea la etapa județeană), elev în clasa a XI-a la Colegiul Național ,,Roman-Vodă”, pregătit de profesor Claudia Macovei, și Ștefan Vieru (clasat al doilea la etapa județeană), elev în clasa a XII-a la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”, pregătit de profesor Felicia Arcana. Lista completă a lotului județului Neamț poate fi accesată pe site-ul ISJ Neamț, la acest link.

„Olimpiada de geografie – etapa națională se va desfășura  în perioada  29 aprilie – 5 mai la Târgu Mureș, iar probele scrise se vor desfășura la Universitatea «Dimitrie Cantemir» din Târgu Mureş. În conformitate cu Regulamentul specific de organizare şi desfăşurare a olimpiadei de geografie, la etapa naţională se susțin două probe: proba teoretică – cu o pondere de 75% în punctajul final și proba practică – cu o pondere de 25% în punctajul final. Proba practică are două componente: proba practică, de teren, cu o durată stabilită în funcție de traseul și de punctele de observație propuse de Comisia Centrală și de județul organizator, dar care nu poate să depășească 8 ore și  proba practică scrisă, care se desfășoară după proba practică de teren cu o durată de 90 minute. Mult succes elevilor și profesorilor în pregătirea pentru etapa națională și, nu în ultimul rând, mulțumim părinților pentru susținere!”, a transmis profesor Camelia Nina Sava, inspector școlar pentru disciplina geografie în cadrul ISJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0