Membrii Clubului „Impact” – „Aripi deschise” din Colegiul Tehnic „Miron Costin” au ieșit luni în parc, împreună cu preșcolarii din grupa „Isteții” a Grădiniței cu program normal a Școlii de Artă „Sergiu Celibidache”, pentru o lecție practică de ecologie.
Activitatea se înscrie în cadrul proiectului „Nu-mi frînge zborul”, unul dintre cele trei proiecte pentru care Clubul „Impact” a primit în acest an finanțare din partea Fundației Româno-Americane.
„Prin acest proiect, am vrut să atragem atenția asupra problemelor ecologice cu care ne confruntăm, în primul rînd cele legate de protejarea florei și a faunei. Tocmai de aceea am realizat, în cadrul clubului, un CD cu cîteva reguli de protecția mediului care ar trebui respectate de orice cetățean, astfel încît și copiii copiilor noștri să poată vedea animale în realitate și nu doar împăiate, și care a putut fi ascultat luni în parc, pe tot parcursul zilei. De asemenea, am pregătit, pentru copiii de grădiniță, un concurs cu premii, pe teme ecologice, după care ne-am plimbat împreună prin parc, am plantat flori, am făcut curățenie și am admirat animalele despre care am discutat cu copiii„, a spus profesoara Anda Murariu, care, împreună cu colega sa Mihaela Ciobanu, coordonează activitatea Clubului Impact.
„Aceasta este o continuare a cursului de ecologie la care copiii au participat în ultimii doi ani de grădiniță. Prin joc, copiii au învățat foarte multe lucruri despre mediul înconjurător, au învățat despre păsări și animale, dar și regulile de comportament în aer liber„, a spus educatoarea Mariana Craiu, care a însoțit „Isteții” în parc.
Clubul Impact de la „Miron Costin” a fost înființat în 2009 și face parte dintr-o rețea de cluburi de tineri din întreaga țară. Impact este un program de educație nonformală ce cuprinde și o rețea internațională de Cluburi de Inițiativă Comunitară pentru Tineri (Honduras, SUA, Republica Moldova etc.), include serviciul în folosul comunității și educația prin aventură. Prin intermediul Impact, elevii sînt învățați și motivați să se dezvolte pe patru componente cheie: cetățenie activă, angajabilitate, antreprenoriat social și leadership.
Alin este unul dintre cei 24 de membri ai Clubului de la „Miron Costin” și participă cu plăcere la întîlnirile săptămînale și la proiectele derulate. „Am avut activități diverse. Am mers la azilul de bătrîni și am reușit să le facem bunicilor de acolo ziua mai frumoasă, am lucrat cu copiii de grădiniță și ne-am simțit bine și noi, și ei, am organizat activități pentru copiii care frecventează centrele de zi. Sînt foarte multe posibilități prin care poți fi de ajutor și prin care te poți implica în comunitate. Și eu și colegii mei ne simțim foarte bine știind că putem schimba ceva în jurul nostru„, a spus Alin Pavăl, unul dintre cei mai vechi membri ai „Impactului” de la Colegiului Tehnic „Miron Costin”.
Comentarii