Elevi care știu meserie

Romanul va fi bine reprezentat la concursurile în care se vor întîlni liceenii care stăpînesc cel mai bine meseriile învățate în școală. În urma desfășurării etapei județene a olimpiadelor la disciplinele tehnice, s-au calificat pentru ultima fază a întrecerii 11 elevi de la liceele din Roman.

 

 

Astfel, la calificarea tehnician în construcții și lucrări publice, la clasa a XI-a, cel mai bun s-a dovedit a fi Liviu Gabriel Fărcășel, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, în calificarea tehnician în instalații electrice. La clasa a XII-a, premiul I a revenit lui Iulian Baragoană, de la Grupul Școlar „Vasile Sav”, în calificarea tehnician operator tehnică de calcul. La clasa a XI-a, premiul I pe județ l-a obținut Vlad Ciobanu, de la Liceul „La Salle” din Pildești, iar la clasa a XII-a premiul I i-a revenit lui Silviu Eva, de la Grupul Școlar „Vasile Sav”.

Pentru meseria de tehnician în industria alimentară, cele mai bine pregătite s-au dovedit a fi Mihaela Stan și Mariana Simon, de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, și tot de la „Danubiana” vine și cel mai bun organizator banqueting, Bianca Amariei, din clasa a XI-a. Pentru meseria de tehnician în industria textilă s-au calificat, de asemeni, două eleve din Roman, Mihaela Sechel, la clasa a XI-a, și Ionela Balint, la clasa a XII-a, ambele de la Colegiul Tehnic „Danubiana”.

Romașcanii vor mai avea reprezentanți la concursul tehnicienilor veterinari, prin Bogdan Ciprian Bursuc, de la Grupul Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad”, la clasa a XII-a, și la cel al tehnicienilor din transporturi, prin Emanuel Cătălin Lucaci, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”. Indiferent de calificare, la faza județeană candidații au avut două probe, una teoretică și una practică.


COMENTARII

WORDPRESS: 0