Prima paginăSocial

Elevă din Ion Creangă, prima admisă la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”. Fetele au ales cariera militară

Elevă din Ion Creangă, prima admisă la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”. Fetele au ales cariera militară

Dimensiune text

 

 

Miercuri, 3 iulie, Ministerul Educației Naționale a publicat, pe site-ul http://admitere.edu.ro, rezultatele repartizării în licee militare pentru acest an, a absolvenților clasei a VIII-a care au susținut mai întâi probele eliminatorii specifice liceelor cu acest profil, după care au dat Evaluarea Națională.

Cinci licee militare au organizat admitere –  Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza (Prahova), Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc (Suceava), Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova și Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța – având un total de 600 de locuri în acest an.

42 de absolvenți de clasa VIII-a din județul Neamț au aplicat pentru admitere în liceele militare, 20 dintre aceștia fiind admiși, după publicarea rezultatelor preliminare. Dintre cei 20 de elevi nemțeni admiși, 12 sunt fete, cinci dintre acestea de la școli din Roman și zona Roman.

Elena Isabela Chelaru, de la Școala Ion Creangă, a fost prima admisă la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, cu media finală de admitere 9,93,

Ioana Andrada Jipa, de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” din Roman, a fost admisă la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, cu media finală de admitere 9,47.

Sandra-Elena Ailioaei, de la Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman, a fost admisă la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, cu media finală de admitere 9,26.

Luiza-Paula Andrieş, de la Școala Sagna, a fost admisă la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, cu media finală de admitere 8,53.

Andreea Lucia Culbec, de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Roman, a fost admisă la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, cu media finală de admitere 7,87, aceasta fiind și ultima medie cu care s-a intrat în acest an la liceele militare.

Ceilalți elevi din Neamț admiși provin de la școli din Piatra Neamț, Dobreni, Luminiș – Piatra Șoimului, Mărgineni, Zănești, Drăgănești, Săvinești și Răucești.

Rezultatele finale ale admiterii la liceele militare vor fi afișate pe 5 iulie, după confirmarea înscrierilor de către candidații declarați admiși.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0