Prima paginăCultural

Elev al Școlii de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman, în finala Concursului Național de Tinere Talente „Allegria”

Elev al Școlii de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman, în finala Concursului Național de Tinere Talente „Allegria”

Dimensiune text

 

Un elev al Școlii de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman, Luca George Pantilimon, s-a calificat în finala concursului Concursului Național de Tinere Talente „Allegria” – ediția online, informează organizatorii.

„Ne face o mare plăcere să anunțăm câștigătorul rundei a III-a Concursului Național de Tinere Talente «Allegria». Acesta este Pantilimon Luca George, din Roman, județul Neamț. Luca este elev în clasa a VII-a, la Școala de Artă «Sergiu Celibidache» din Roman, județul Neamț. Încă de la vârsta de patru ani a urmat cursuri de canto popular cu doamna profesor Maria Șălaru, alături de care a participat la diverse concursuri, activități culturale și emisiuni, la diferite posturi de televiziune. În cadrul școlii pe care o urmează studiază pianul, instrument care i-a adus foarte multe realizări personale. A participat la nenumărate concursuri la care a obținut diverse premii, printre care: Carl Czerny, Lira de Aur, Primăvara Artelor, Toamna Artelor. În perioada pandemiei a studiat acasă, dar și online, cu profesorii care îl coordonează. El a interpretat piesa Toccata, compusă de Aram Kaciaturian. Felicitări, Luca! Ne vedem în Marea Finală din septembrie!”, se arată pe pagina concursului.

Concursul de Tinere Talente „Allegria” este organizat de Fundația Dan Voiculescu și își propune să descopere și să promoveze noi talente în rândul copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani. Prestațiile concurenților vor fi evaluate de către un juriu de specialitate compus din compozitori, profesori de muzică, interpreți, realizatori radio-TV, actori, coregrafi/dansatori, artiști plastici. Președintele juriului este marea soprană Felicia Filip, artistă renumită în toată lumea și director general al Operei Comice pentru Copii.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0