Prima paginăSport

Echipa de fotbal CSM Roman se pregătește pentru noul sezon

Echipa de fotbal CSM Roman se pregătește pentru noul sezon

Dimensiune text

 

Reprezentanții echipei de fotbal CSM Roman au prezentat marți, 11 iulie, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Stadionul „Moldova”, obiectivele echipei pentru noul sezon, stadiul programului de pregătire, precum și lotul cu care formația de fotbal va ataca noul campionat. Alături de antrenorul principal Gabriel Țapu și președintele clubului, Maricel Benchea, s-au mai aflat primarul Lucian Micu, precum și unul dintre jucătorii transferați la echipă în această vară, Marian Marin, care a semnat chiar marți cu echipa din Roman.

 

„Sperăm să aducem cât mai multă lume la stadion prin evoluțiile noastre”

Antrenorul Gabriel Țapu este la treilea sezon la conducerea echipei de fotbal din Roman și va avea la dispoziție același staff ca și în sezonul trecut, din care fac parte antrenorul secund Iosif Susanu și medicul echipei, doctorul Mihai Mologheanu. „Gabriel Țapu este la al treilea sezon consecutiv alături de noi și își asumă în continuare responsabilitatea pregătirii și ducerii pe mai departe a dorinței noastre, a romașcanilor, de a avea o echipă de fotbal în Liga a 3-a și, de ce nu, în Liga a 2-a”, a afirmat președintele clubului CSM Roman, Maricel Benchea.

„Va fi un campionat care se anunță foarte greu, pe care îl începem cu speranță, cu gânduri pozitive. Staff-ul tehnic al echipei este același cu care am colaborat foarte bine și în anul anterior”, a declarat antrenorul Gabriel Țapu.

Față de anul trecut, echipa din Roman s-a despărțit de mai mulți jucători, unii transferându-se la alte echipe, alții retrăgându-se din activitate. În acest moment, echipa de fotbal este în perioada definitivării lotului pentru noul campionat. „Deocamdată, pot să anunț două transferuri pe care le-am făcut. Unul este Marian Ionuț Marin, un jucător cu o vastă experiență în Liga I și Liga a 2-a, care zic eu că ne va ajuta foarte mult. De asemenea, este vorba despre un jucător de la Bacău, Vlad Mocanu, un copil sub de 19 ani, de viitor, care cred eu că va crea o emulație la echipă. Mai suntem în tratative cu alți jucători noi. În ceea ce privește jucătorii din vechiul lot, cu marea majoritate am discutat, ne-am înțeles asupra clauzelor contractuale, pe care le vom definitiva în perioada următoare”, a afirmat antrenorul Gabriel Țapu.

Marian Ionuț Marin, absolvent al LPS Roman, a mai jucat la echipa romașcană până în 2007. „Sunt bucuros că m-am reîntors după zece ani la Roman, îi cunosc foarte bine pe băieții din echipă, pe domnii din conducere și m-am interesat mereu despre ce se întâmplă aici la Roman, eu fiind și romașcan de origine. Sper să îmi aduc din plin contribuția la îndeplinirea obiectivelor pe care le avem trasate și să aducem cât mai multă lume la stadion prin evoluțiile noastre”, a afirmat Marian Marin.

„Sportul reprezintă o prioritate pentru administrația publică din Roman. Întotdeauna am fost susținător al sportului, indiferent de calitatea pe care am avut-o – consilier local, viceprimar și, acum, primar. Voi fi în continuare alături de activitatea fotbalistică de la Roman. Vom face în continuare eforturi pentru a susține echipa de fotbal a municipiului Roman, ne bucurăm că reușim în ultimii ani să ne menținem între primele echipe ale Ligii a 3-a din această zonă și, de ce nu, poate încercăm în acest an competițional o clasare mai bună. Vreau să îi urez mult succes antrenorului Gabriel Țapu – și ne bucurăm că romașcani de-ai noștri fac parte din conducerea acestei echipe – mult succes și conducerii administrative. Cu toții trebuie să depune eforturi pentru ca romașcanii să vină din nou alături de sport, alături de echipa de fotbal și, atunci când avem meciurile pe teren propriu, să fie într-un număr cât mai mare alături de noi”, a declarat primarul Lucian Micu.

„Forțați-mă să caut resurse pentru Liga a 2-a”

Noul sezon competițional al Ligii a 3-a urmează a debuta pe data de 26 august. Tragerea la sorți a meciurilor urmează a fi organizată de federație după data de 20 iulie, zi în care expiră termenul pentru înscrierea echipelor în competiție. Pentru noul sezon, formația din Roman are ca obiectiv o clasare mai bună ca în sezonul anterior – atunci când a terminat pe locul al șaselea -, dar oficialii echipei romașcane nu exclud, chiar, posibilitatea promovării în eșalonul secund.

„Eu sper ca anul acesta să ne clasăm și mai sus și să încercăm, de ce nu, și primul loc. Așa ne spunea și domnul primar Leoreanu: «Forțați-mă să caut resurse pentru Liga a 2-a.» Nu am reușit atunci, eu sper să îl punem în dificultate pe domnul primar Micu cu acest lucru. Important este ca noi să ne facem treaba, eu sper să îi fac pe băieți să înțeleagă și ei să conștientizeze că noi avem în spate un buget, niște bani care vin de la oamenii din Roman, și avem o mare responsabilitate”, a mai afirmat antrenorul Gabriel Țapu.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0