Prima paginăSocial

După ce a înlocuit 200 de scânduri, Primăria Roman vrea să renunțe la puntea de la Cotu Vameș

După ce a înlocuit 200 de scânduri, Primăria Roman vrea să renunțe la puntea de la Cotu Vameș

Dimensiune text

 

 

În această vară, starea punții de la Cotu Vameș a iscat unele dintre cele dintre mai controversate discuții în spațiul public. Niciuna din soluțiile găsite de administrația publică romașcană, care are în administrare puntea, nu a fost pe placul majorității cetățenilor, fie că folosesc puntea, fie că și-au exprimat pur și simplu o opinie. Săptămâna trecută, accesul către punte a fost restricționat cu un bloc din beton, reprezentanții administrației romașcane sperând că în acest fel nu se va mai permite intrarea pe punte cu vehicule motorizate, care ar deteriora materialul lemnos.

Cetățenii s-au plâns la acel moment, inclusiv presei, că nu pot ridica bicicletele sau cărucioare peste bucata din beton. La începutul săptămânii, primarul Lucian Micu declara că soluția este temporară și se va implementa un alt sistem: „În această săptămână, vom monta un sistem de blocare a accesului cu vehicule motorizate pe puntea pietonală – și să-i păstrăm această destinație, de punte pietonală, cum îi spune și numele – și să prevenim distrugerea scândurilor până la realizarea acestui proiect. În acest an am înlocuit în jur de 200 de scânduri, fiind fie deteriorate de cei cu mopede, fie chiar furate, vom analiza și din acest punct de vedere, dacă vor mai dispărea în perioada următoare, să știm ce măsuri să luăm”, spunea, luni, primarul Lucian Micu.

Nici după ce, în cursul zilei de marți, a fost înlocuit blocul din beton cu o „poartă” de sârmă, prin care să încapă o persoană și bicicleta, iar un căruț să fie trecut printr-o laterală, cele mai multe persoane au criticat măsura. Astfel, în cursul zilei de miercuri, primarul Lucian Micu a declarat că va renunța la administrarea punții, aceasta urmând să revină proprietarului – comunei Horia. Un proiect de hotărâre care motivează această măsură va fi dezbătut în ședința extraordinară a Consiliului Local, programată pentru ziua de vineri, 7 septembrie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • Junior 2 ani

  Luminati puntea noaptea!

 • mama omida 2 ani

  deabia aici se vede adevarata „valoare ” a primarului si a echipei de „specialisti” !! nu vrea nimeni podul ca nu iese decat paguba,nu tu voturi ,nu tu „zarzavat” extra!! valoarea prea mica,nu se poate „lipi” nimic ,bate la ochi!! asa ca mai da’l dreak de pod,pana crapa un’ si apoi nu mai trece nimeni !!

 • Arsene 2 ani

  Sa adunam banu pentru becuri?

 • De ce nu se încearcă înlocuirea scândurilor din lemn de stejar cu grătare metalice zincate? Nu cred că ar îngreuna mai mult structura punții, e mai rezistent, uşor de întreținut şi-apoi…parcă suntem în secolul XXI… sau nu? Iar pentru problema iluminatului nocturn, se poate folosi un iluminat led la o tensiune mai mică (de siguranță, să spunem la 24 volți)…Este doar opinia unui mic şi neînsemnat om, ce se vrea a fi un simplu cetățean al acestei minunate urbe!…

 • Gheorghe 2 ani

  Asa va mai vaicariti! Luminati puntea?