Duminică are loc la Roman pelerinajul cu relicva sfântului Anton de Padova, „ocrotitorul și mijlocitorul familiei creștine”

HomeReligie

Duminică are loc la Roman pelerinajul cu relicva sfântului Anton de Padova, „ocrotitorul și mijlocitorul familiei creștine”

 

 

Relicva Sfântului Anton de Padova va ajunge la Roman duminică, 27 mai, la Institutul Teologic Franciscan din Roman, apoi la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Tereza”. În perioada  7 mai – 13 iunie, Provincia Franciscană „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România organizează în întreaga țară un pelerinaj cu relicva Sfântului Anton de Padova, oferind posibilitatea numeroșilor săi cinstitori să-l întâlnească și să-i ceară ajutorul și mijlocirea, mai ales, pentru susținerea și ocrotirea familiei, astăzi mai mult ca oricând încercată, anunță reprezentanții Provinciei Franciscane „Sf. Iosif”.

Duminică, 27 mai, la Institutul Teologic Franciscan din Roman, la ora 9:00 va avea loc primirea moaștelor în fața Institutului, va urma procesiunea în Capelă și venerarea moaștelor până la Sfânta Liturghie de la orele 10:30, iar după Sfânta Liturghie se vor mai putea venera relicvele până în jurul orelor 15:00.

Tot duminică, la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Tereza” din Roman, la ora 15 credincioșii vor primi în fața bisericii moaștele Sfântului Anton de Padova, care vor rămâne apoi spre venerare în biserică toată după-amiaza și chiar după Sfânta Liturghie de la ora 18.00, până seara târziu, atât timp cât în biserică vor fi persoane care vor dori să venereze moaștele Sfântului Anton și să ceară haruri prin mijlocirea lui. Sunt așteptați să vină credincioși catolici și chiar de alte convingeri religioase, din Roman sau din împrejurimi, care vor să apeleze la mijlocirea Sfântului minunilor, după cum precizează reprezentanții Parohiei.

Luni, 28 mai, relicva sfântului Anton de Padova va ajunge la Nisiporești, la Biserica Romano-Catolică „Adormirea Maicii Domnului”, și la Piatra Neamț, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Iosif Muncitorul”.

 

Pelerinajul este organizat alături de echipa redacțională a revistei Mesagerul Sfântului Anton, care anul acesta sărbătorește un sfert de veac de la publicarea primului număr în limba română, prin grija vrednicului părinte de fericită memorie Petru Albert.

„Conform Sfintei Scripturi, oamenii de credință ai Israelului au mărturisit că «sunt străini și călători pe pământ», «în căutarea unei patrii» (Evr 11,13-14). Având înaintea noastră acest «nor de martori» (Evr 12,1), ne simțim încurajați și îndemnați să înaintăm și noi în pelerinajul credinței, interior și exterior, către plinătatea iubirii. (…) Motto-ul pelerinajului: «Sfântul Anton de Padova, ocrotitorul și mijlocitorul familiei creștine», luminează intenția și mesajul acestei inițiative spirituale, precum și cuvântul de învățătură ce va fi prezentat în cadrul celebrărilor liturgice și devoționale”, precizează reprezentanții Provinciei Franciscane „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România.

În Roman, relicva sfântului Anton de Padova a mai fost adusă în pelerinaj în vara anului 2004 (foto sus).

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0