DSP Neamț a primit încă 20.000 de doze de vaccin antigripal

HomeSanatate

DSP Neamț a primit încă 20.000 de doze de vaccin antigripal

 

 

Marți, 17 noiembrie, în cadrul programului de imunizare antigripală pentru sezonul 2020 – 2021, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a primit o nouă tranșă de vaccin antigripal, constând în 16.920 de doze de Influvac tetra și 3.150 doze de Vaxigrip tetra, informează DSP Neamț.

Pentru sezonul epidemic 2020 – 2021, DSP Neamț a solicitat 101.241 de doze de vaccin antigripal, din care au fost recepționate 50.350 doze. În stoc, la medicii de familie și în DSP Neamț sunt 22.265 doze. Au fost administrate până acum 28.085 de doze, din care 4.832 în ultima săptămână. Nu au fost raportate reacții adverse după vaccinările efectuate, precizează reprezentanții DSP Neamț.

Campania de vaccinare antigripală gratuită se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unitățile sanitare cu paturi și urmărește reducerea îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Sunt imunizate persoanele din grupele cu risc ridicat de îmbolnăvire: cele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Centrului European pentru Controlul Bolilor.

„În sezonul 2020 – 2021 se utilizează vaccinul Vaxigrip tetra – recomandat pentru profilaxia gripei la adulți și copii cu vârsta de peste 6 luni și vaccinul Influvac Tetra – indicat la adulți şi copii începând cu vârsta de 3 ani. Vaccinarea antigripală, în fiecare an, este cea mai eficientă măsură de prevenire împotriva gripei sezoniere. Vaccinarea trebuie, în mod ideal, efectuată în fiecare an începând de la mijlocul toamnei. În funcție de tipul de virus care circulă în fiecare an, sezonul de gripă în general durează din octombrie până în luna mai. Virusurile gripale sunt în continuă schimbare și nu este neobișnuit să apară în fiecare an noi virusuri gripale”, mai precizează reprezentanții DSP Neamț.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0