Drumuri blocate de zăpezi de doi metri

Autoritățile județene și locale acționează pe drumurile publice, pentru a le reda circulației.

 

 

Patru localități din Neamț sînt afectate din punctul de vedere al comunicațiilor rutiere: Văleni, Dochia, Icușești și Secuieni.
Noi acționăm pe toate drumurile județene, pentru lărgirea părții practicabile a carosabilului, pentru curățarea drumurilor. Pe o parte dintre drumurile județene se circulă încă pe un singur sens, astfel că se va interveni pînă la remedierea situației„, a afirmat inginer Ionel Ana, șeful DRUPO Roman.

Drumurile județene din zona Romanului pe care, miercuri după-amiază, se circula pe un singur sens, erau DJ 207A Bîra – Boghicea, DJ 158 Siliștea – Hociungi, DJ 159 B Bahna – Izvoare și DJ 207 D Icușești – Bătrînești, DJ 157 H Dochia – Bălușești – Itrinești, DJ 157 A Talpa – Văleni – Cîrlig, DJ 157 Hoisești – Făurei.

 

 

Zăpezile de altădată s-au întors în satele Romanului

 

În jurul Romanului, autoritățile locale acționează pe drumurile publice pentru degajarea acestora de zăpada depusă. Din cauza viscolului, stratul de zăpadă atinge, în unele locuri, statura unui om. În comuna Dulcești, acțiunea de deszăpezire a ajuns în satele Roșiori și Brițcani. „În toată comuna se circulă pe un singur fir. Acționăm cu două utilaje în satele Roșiori și Brițcani, unde zăpada spulberată atinge, în unele locuri, doi metri„, a spus Constantin Foltea, primarul comunei Dulcești.

La lărgirea căilor de acces se lucrează și în comuna Făurei. Satul Climești este cel mai afectat de depunerile de zăpadă. „Pentru început, încercăm să degajăm drumurile principale, în așa fel încît să se poată circula pe un singur sens. Abia pe urmă vom acționa la lărgirea căilor de acces. Este foarte dificil, pentru că stratul de zăpadă atinge și doi metri„, a declarat Vasile Gherghel, primarul comunei Făurei.

Și pe drumul județean 207 D Bălușești – Bătrînești, predispus înzăpezirii, autoritățile acționează pentru degajarea drumului. „Se circulă pe un fir între Icușești și Bălușești. Drumul Bălușești – Bătrînești este blocat. Zăpada are 1,5 metri și chiar statura unui om, în locurile unde a fost spulberată. Sperăm ca, în două zile, să încheiem deszăpezirile. Pînă atunci, școlile rămîn închise„, a declarat Săbărel Vanea Roșu, viceprimarul comunei Icușești.

Zăpada troienită a creat probleme chiar și celor de la DRUPO. Un utilaj al societății, aflat la degajarea drumului din satul Chilii, comuna Valea Ursului, a căzut în șanț, pentru repunerea lui pe carosabil fiind nevoie de intervenția altui utilaj.


COMENTARII

WORDPRESS: 0