Două zile cu trafic oprit în centrul orașului

Două zile cu trafic oprit în centrul orașului

Dimensiune text

 

ziua-nationala-paradaZiua Națională a României și „Festivalul Culinar Arhaic Românesc”, ce se vor desfășura, în Roman, pe 1 și 2 decembrie, nu vor permite decât accesul pietonal pe centrul orașului.

Pentru organizarea celor două evenimente, Primăria Roman anunță că accesul rutier pe bulevardul Roman Mușat va fi oprit între intersecțiile cu străzile Veronica Micle și Dobrogeanu Gherea, începând de joi, 1 decembrie, ora 6:00, până vineri 2 decembrie 2016, ora 24:00.

Fasole cu ciolan și cârnați afumați

„Festivalul Culinar românesc” va fi organizat în perioada 1 – 2 decembrie, în Piața „Roman-Vodă”, și se dorește a fi o completare a sărbătorii Zilei Naționale a României.

Astfel, pe 1 decembrie, în centrul municipiului se va organiza un ceremonial militar-religios, prilej cu care se vor depune coroane și jerbe, dar nu va lipsi nici parada militară dedicată acestui eveniment. De asemenea, nu mai puțin de 8.000 de porții de fasole cu ciolan și cârnați afumați vor fi oferite romașcanilor care vor participa la eveniment.

Sărbătoarea va continua, în baza unui acord de colaborare între Asociația Culturală Euro Est Alternativ Bucureşti şi Municipiul Roman, cu „Festivalul Culinar românesc”. Asociația va amplasa standuri în centrul municipiului, în vederea realizării demonstrațiilor culinare, comercializării produselor alimentare tradiționale, a băuturilor alcoolice şi non-alcoolice, a produselor nealimentare și pentru sesiuni de degustări. În Piața „Roman-Vodă” se vor amplasa două scene: una mare, pentru spectacole, de 100 de metri pătrați, și o alta destinată „Live Cooking Show”, de 24 metri pătrați. De asemenea, un spațiu va fi special amenajat pentru „Muzeul Tradițiilor Culinare Românești”.

Organizatorii promit că, pe 1 și 2 decembrie, în centrul orașului vor avea loc spectacole de muzică populară, jocuri tradiționale cu ansambluri artistice, concerte de muzică ușoară și concerte de fanfară militară, demonstrații militare inspirate din istoria militară a României prezentate de Asociația „Tradiția militară”, plus un concert oferit de Fanfara Jandarmeriei Române.

Degustări de preparate reci și calde

Pe lângă show-urile live de preparare a diverselor bucate, se vor organiza sesiuni de degustare a produselor specifice bucătăriei ciobănești românești, sesiuni de degustare a produselor expuse la bufetul permanent la standul Mărgăritar (preparate reci și calde); sesiuni de degustare la „Cina de Ignat”, sesiuni de degustare a produselor de la „Cantina Socialistă”; degustări de vinuri de Cotnari; degustarea produselor de pălincărie „Hanul lui Radu”; sesiuni de degustare a preparatelor specifice bucătăriei militare de campanie; sesiuni de degustare a preparatelor din bucătăria ungurească; produse de panificație tradiționale românești. În centrul orașului vor fi amplasate și un atelier de fierărie veche la forjă, standuri cu băuturi fierte, produse tradiționale românești și expoziții de costume populare.

Amănunte despre evenimentele din cele două zile vor fi făcute publice de autoritățile locale în următoarele zile.

 COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • FESTIVAL ARHAIC CULINAR… O FI DIN EPOCA DE PIATRA… HILAR FASOLE SI CARNATI ASTA E ARHAICU VOSTRU ?

  • Sunt curios daca la anul, la acceasi data, va mai fi organizat ceva, pentru ca la anul nu va mai fi campanie electorala iar primarul va fi cu toti sacii in caruta si nu va mai avea nimic de cerut de la romascani.
    Poate iese la pensie anticipat …..