Prima paginăSport

Două jucătoare ale CSM Roman, convocate la lotul național pentru partidele cu Spania

Două jucătoare ale CSM Roman, convocate la lotul național pentru partidele cu Spania

Dimensiune text

 

Naționala de handbal feminin a României va juca două meciuri de pregătire cu selecționata Spaniei, în zilele de 17 și 19 martie (ora 18:45, respectiv ora 16:00), la Sala Dinamo din București, informează un comunicat al Federației Române de Handbal.

Între cele 22 de jucătoare convocate la lot de conducerea tehnică a naționalei se numără și două handbaliste ale CSM Roman: extrema stângă Ana Maria Iuganu și pivotul Cynthia Andrada Tomescu. Din lotul primei reprezentative pentru cele două meciuri amicale vor mai face parte: portari – Denisa Dedu (Corona 2010 Brașov), Yulia Dumanska (SCM Craiova), Elena Voicu (Dunărea Brăila); extreme stânga – Andreea Chiricuţă (Danubius Galaţi), Nicoleta Dincă (Corona Brașov); interi stânga: Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti); centri – Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila), Cristina Laslo (U Cluj), Andreea Pricopi (Corona Brașov); interi dreapta – Laura Popa (U Cluj), Alina Ilie (CSM Unirea Slobozia), Ana Maria Drăguț (HC Zalău); extreme dreapta – Aneta Udriştoiu (Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Brașov), Marinela Neagu (Corona Brașov); pivoţi – Crina Pintea (Thuringer), Florentina Craiu (HCM Râmnicu Vâlcea).

Ana Maria Iuganu

Ana Maria Iuganu, în vârstă de 27 de ani, este la a doua convocare pentru prima reprezentativă, după participarea la Campionatul European din Suedia din luna decembrie a anului trecut, acolo unde România s-a clasat pe locul al cincilea. Ana Maria Iuganu a marcat în șase dintre cele șapte partide ale României: câte două goluri cu Norvegia, Rusia și Croația și câte un gol cu Cehia, Danemarca și Germania. Cynthia Andrada Tomescu, în vârstă de 26 de ani, se află la prima convocare pentru naționala A a României, având o participare la trofeul Carpați, anul trecut, pentru lotul B al României.

Cynthia Andrada Tomescu

„Suntem mândri că au fost selecționate două jucătoare de la echipa noastră, ca antrenor mă simt bine când se întâmplă acest lucru. E un început pentru ele, sper să stea cât mai mult la națională și să demonstreze că merită să fie acolo, prin jocul la club și prin jocul în prima reprezentativă”, a afirmat antrenorul principal al CSM Roman, Gheorghe Covaciu.

În luna martie, CSM Roman va juca în Liga Națională cu Dunărea Brăila, în deplasare (etapa 20, vineri, 3 martie), cu SCM Craiova, acasă (etapa 21, joi, 23 martie) și cu U Cluj, în deplasare (etapa 22, duminică, 26 martie). Programul de pregătire al CSM Roman din această perioadă va fi afectat și de absențele ucrainencelor Iryna Glibko și Viktoriya Tymoshenkova și a muntenegrencei Jasna Tošković, convocate și ele pentru acțiunile echipelor naționale ale acestor țări.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0